Recepty

  • Rajčatový koláč s kozím sýrem

    Přinášíme vám recept na netradiční slaný koláč. Přejeme dobrou chuť! Doba přípravy: 80 minut. 8 porcí. Ingredience na těsto: 100...

  • Tykvový koláč s vůní podzimu

    Podzim vždy září barvami. A to nejen barevným listím na stromech, ale také plody, jako jsou jablka, hrušky či jeřabiny, ale hlavní prim mezi...

  • Česnekové pomazánky

    Máme tady podzim. Na tom není jistě nic divného. Jenže s podzimem přichází i časté virózy. Jako přírodní lék (a hlavně prevence) se doporučuje...

  • Báječné ořechové recepty: Od kuřete po sladké!

    S podzimním ochlazením přichází čas sbírání ořechů a oříšků. Máme pro vás proto malou inspiraci na zajímavé recepty s vlašskými ořechy! ...

  • Je libo zvěřinu? Vyzkoušejte kančí smetanový guláš!

    Podzim je oblíbeným obdobím pro pokrmy ze zvěřiny. Je libo jelení, kančí, daňčí, srnčí, ...? Chcete si pokrm ze zvěřiny připravit doma?...

  • Mák: Víte, jakou roli hraje v naší výživě?

    Když se řekne mák, nejspíše se vám vybaví malá modrá semínka, makovice nebo makové buchty. Je to jedinečná, často opomíjená plodina. Víte,...

  • Báječný mrkvový dort! Stojí za vyzkoušení!

    Máte chuť na sladké, ale nechcete moc hřešit? Upečte si s námi báječný mrkvový dort! Potřebujeme : 2 vejce 200 g třtinového...

  • Čokoládou ke genialitě a dobré chuti

    Výsledky studie prováděné na Wheeling Jesuit University in West Virginia, naznačují, že pojídání mléčné čokolády zlepšuje činnost mozku ....

  • Hruškový džem na zimu

    Sklizeň (nebo-li sezónu) hrušek dělíme na letní, podzimní a zimní, přičemž nejméně trvanlivé jsou hrušky letní (také ale nejsladší), naopak...

  • Hrušková povidla

    Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků ...

  • „Džemujeme“ moderně, aneb vyrobte si džem v domácí pekárně chleba

    Možná právě teď přemýšlíte, co s načesanými švestkami, hruškami a dalším ovocem ze zahrádky, které nestíháte zpracovávat čerstvé. Věděli jste,...

  • Rybí filé s hořčičnou omáčkou

    Tento recept na úpravu rybího filé je velice jednoduchý, rychlý, nenáročný na suroviny a u nás doma velmi oblíbený. Potřebujeme : 4...

  • Houbová sklizeň

    Srpnové vydatně deště vystřídaly sluneční paprsky, které se postaraly o správnou letní náladu a ke všemu zařídily hojnou houbovou úrodu....

  • HIT - zdravá ovesná kaše bez vaření

    Její výhodou je to, že se nemusí vařit. Prostě si jen večer vše nasypete do skleničky (třeba malé zavařovací), a ráno máte snídani či svačinku...

  • Consomé

    Říkáte si, co za podivný slovní útvar se to skrývá v názvu receptu? Je to jednoduché, mávnutím kouzelného proutku jsme se opět přenesli do...

  • Staročeský buřt guláš

    Nehcce se vám k večeři vymýšlet nic náročného? Uvařte o blíbené jídlo z brambor a uzeniny, které pohodlně připravíte v jednom hrnci. ...

Náš tip