Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Sladkokyselá zelenina

Sladkokyselá zelenina

21.8.2019 - AndreaP.

Léto jako takové je spjato mimo jiné se sezónou zeleniny. Pokud je to jen trošku možné, je vhodné v tyto letní měsíce konzumovat zeleninu co nejvíce to jde, neboť látky prospěšné v zelenině jsou nám všem dostatečně známé. V tyto dny tedy u nás asi není jídlo (s výjimkou sladkých pokrmů), kdy by na talíři nebyl alespoň kousek zeleniny. A tak i tento recep bude na zeleninu zaměřen.

Potřebujeme :

  • 4 mrkve
  • 1 kedlubna
  • 1 brokolice
  • 4 brambory
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 1 cibule velká
  • 200 g slanina anglická
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 2 lžíce ocet balsamikový

 

Doba přípravy tohoto receptu je zhruba 40 minut a počet porcí jsou 4 osoby.

Zeleninu omyjeme a očistíme a případně nakrájíme na větší kousky.

Brambory (pokud vypadají dobře, nemusíme je loupat), brokolici a kedlubny nakrájíme na kousky a společně s mrkví povaříme v hrnci s osolenou vodou. Zelenina nemusí být měkká, dojde při zapékání v troubě.

Cibuli a jarní cibulku očistíme a smícháme se slitou předvařenou zeleninou.

Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou. Na ni nasypeme všechnu zeleninu. Směs ochutíme solí, octem a navrch položíme vločky másla. Zeleninu vložíme do předehřáté trouby, zhruba na deset minut dáme zapéct.

Tato výborná zeleninová směs se hodí hlavně k pokrmům z masa.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip