Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kuře pečené v soli

Kuře pečené v soli

21.8.2019 - AndreaP.

Tento recept mě už kdysi dávno zaujal svou geniální jednoduchostí, i když stíny pochybnosti (jako fakt se to bude dát jíst?) zde byly. Ujistím vás, nebojte se a jděte s chutí do toho. Nejen, že se to jíst dá, ale je to i výborné.

Potřebujete :

  • 1 kuře
  • 1 kg sůl

 

  • brambory vařené

Ano, jen s tímto počtem surovin si vystačíme. Doba přípravy je zhruba 90 minut.

1. Kuře důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Předehřejeme troubu na 210 °C.

2. Do suchého pekáčku vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme po celé jeho ploše.

3. Omyté kuře položíme na sůl a shora jej lehce oso­líme.

4. Kuře vložíme do trouby, nepodléváme, nepřikrýváme ani neotáčíme a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova.

5. Po upečení kuře vyjmeme, spodní část kůže odstraníme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory nebo bramborová kaše. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip