Recepty

  • Špalda špaldička, obilná to jednička...

    Pšenice špalda zažívá svou výživovou renesanci, a právem! V minulém století byla obilninou okrajovou, neboť oproti novým druhům pšenice...

  • Tatarák

    Tatarský biftek (hovorově tatarák ) je jídlo ze syrového hovězího masa. Základem dobrého tatarského bifteku je maso z hovězí svíčkové, které...

  • Bramborová pomazánka na chlebíčky

    Za dveřmi je začátek nového roku, se kterým jde ruku v ruce Silvestr a noční pohoštění. Pomazánky tento den budou jistě hrát prim. Dnes si...

  • Falešná tresčí pomazánka

    Pomazánek není nikdy dost, a pokud milujete topinky, tak toto je ta pravá pomazánka na ně (a nejen na ně). Potřebujeme : 2 natvrdo...

  • Smažená sýrová pomazánka

    Rychlá večeře, případně inspirace na dlouhou Silvestrovskou noc, to je chleba (toust) se sýrovou pomazánkou. Potřebujeme : 1 hrnek...

  • Bloody Mary

    Silvestr bez nápojů a různých drinků je jako hrneček bez ucha.Co si třeba vyzkoušet jeden z těch velmi známých po celém světě?   ...

  • Dezert s malinami se Salkem a tvarohem

    Poslední dny roku jsou časem rodinných sešlostí, ke kterému patří spousta dobrého jídla a pití. Pokud chcete letošní Vánoce osladit novými...

  • Krůta s mandlovou nádivkou

    Pečená krůta bývá pro mnohé klasikou na první svátek vánoční - Boží hod. Vyzkoušejte recept na krůtu s mandlovou nádivkou. 1 krůta...

  • Losos pečený na soli s jogurtovým přelivem

    Máme pro vás další video recept z kuchyně Mlékárny Valašské Meziříčí, který připravila autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula...

  • Honí vás mlsná? Zažeňte chuť na sladké dezerty s Baileys

    Každého z nás občas přepadne touha na něco sladkého. Ať už si chcete připravit zákusek ke kávě nebo dezert k hlavnímu chodu, inspirujte se...

  • Lehký bramborový salát

    Autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy, se spojila s Mlékárnou Valašské Meziříčí a pro milovníky dobré...

  • Sádlové kuličky

    Dnešní recept na cukroví, tzv. sádláče, je přesně ten řadící se do dob našich předků. Potřebujeme : 200 g hladké mouky 150 g...

  • Šuhajdy

    Jedno z nejoblíbenějších nepečných cukroví, které se vyskytuje v nejedné rodině na vánočním stole a mizí nejdříve. Šuhajdy, aneb lahodná...

  • Staročeská rybí polévka

    Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků? ...

  • Vánoční klasika v moderním kabátě

    Vánoce klepají na dveře, proto neváhejte s přípravou voňavého cukroví už teď. Na žádném vánočním stole by nemělo chybět něco sladkého a...

  • Recepty z kapra

    TŘEBOŇSKÝ BAŠTÝŘSKÝ KAPR Tradiční pečení ryby po mlynářsku, tedy ochucené, obalené v mouce a následně pečené v tuku patří nejenom u nás...

Náš tip