Magazín | Rady a postřehy do kuchyně
-
Jak uchovat voňavý kopr, aby byl v kuchyni vždy po ruce?
Kopr vonný je známá aromatická bylinka používaná zejména při zavařování okurek...
-
Je libo fenykl? Uleví nejen při zažívacích potížích, ale zazáří také v kuchyni!
Dá se říct, že tato bylina původem ze Středomoří u nás už zdomácněla. A není divu, je...
-
Jahodové mámení. Co o nich víme, jejich účinky na zdraví a jak je zpracovat v kuchyni?
Červen a červenec jsou měsíce jahod. I když je máme díky dovozu k dispozici téměř celý rok, mnozí se...
-
Dokáže zpříjemnit ráno i pomoci tělu. Med by ve vaší kuchyni neměl chybět
O blahodárných účincích medu pochybuje málokdo: sir Edmund Hillary jej táhl během...
-
Jak správně připravit maso, aby bylo dobře ugrilované a další triky, které zajistí dokonalou chuť
K pohodě jarních, letních i podzimních večerů patří již léta v našich zemích...
-
Květy černého bezu mají zázračné účinky na zdraví. Víte, jak je nejlépe zpracovat?
Pravdivé přísloví "Před heřmánkem smekni, před bezem klekni" je známo už od dob našich prababiček,...
-
Bylinky, které vám v kuchyni nesmí chybět. Jak je využít a do jakých pokrmů se hodí?
Bylinky do kuchyně patří už od pradávna. Není divu, stačí totiž při vaření přidat jen špetku...
-
Granola: Snídaně, která zlepší zdraví střev. Zapečenou směs zvládnete připravit i vy
Pokud se zajímáte o zdravé snídaně nebo svačinky, určitě znáte granolu. Pravděpodobně však...
-
Jak připravit dokonalý biftek? A kolik jeho tepelných úprav známe?
Biftek (podle anglického beefsteak ) je rychle pečený steak z hovězího masa. Nejčastěji se připravuje z vysoce...
-
Pět bylinek, které vám v kuchyni nesmí chybět. Doma vysázené jsou vždy po ruce!
Pěstování bylinek v domácnosti je poměrně oblíbené. Pěstovat je můžeme venku na zahrádce (což je ta...
-
Obyčejný citrón a jeho netradiční využití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník!
Citróny? Malé, žluté a děsně kyselé, to je asi první, co vás napadne....
-
Kmín, hřebíček či oregano. Koření, které dobře poslouží na talíři i v domácí lékárničce
Používáme je denně v kuchyni při dochucování jídel a často si ani neuvědomujeme, že koření může...
-
Jak chutnají Velikonoce v Evropě? Symboly jsou jehněčí maso, vejce a sladké pochoutky!
Barvení velikonočních vajíček, pečení mazanců, beránků a jidášů,...
-
Jarní bylinky přinášejí léčivou sílu a jsou i obohacením pro naši kuchyni
S příchodem jara začaly ze země rašit i první byliny, jejichž léčivá síla nám může pomoci při...
-
Mléčný underground aneb ořechová a semínková mléka
Mandlové mléko, sezamové mléko, nápoje z obilnin (jáhel, rýže, ovsa atd.), kokosu,...
- Společné soužití s mými rodiči mi ničí manželství. Asi je to sobecké, ale lituji, že jsem je k sobě vzala, píše Iva
- Basic bílé tričko pětkrát jinak: Jak ho nosit od pondělí do pátku
- Zdraví ženy: Zbavte se ho jednou provždy!
- Stačí horká voda a prázdné kořenky s mlýnkem nemusíte vyhazovat. Ušetříte a ještě si do nich připravíte vlastní směsi koření
- Soutěžte o balíček produktů od Panzani, včetně poslední novinky!
- Soutěžte o balíček zkrášlující a pečující kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte a získejte doplňky stravy Naturevia pro zdravá játra
- Vyhrajte speciální White Concept Anti-pigment sérum od české kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte o vstupenky na představení Malý princ v novém scénickém zpracování
- Obec Pohled: Neklidná duše mrtvého správce i tragický osud údajné čarodějnice
- Děsivé legendy a pověsti o čarodějnicích, tentokrát ze španělské Galicie
- Moravský Beroun, místo čarodějnických procesů, řádění upírů i zjevování nebezpečných duchů
- Svitavsko plné tajuplných jevů: Nešťastná Bílá paní, ukrytý poklad i ďábelsky potrestaný majitel panství
- Tajemný hrad Svojanov: Prokletí žen jménem Kateřina a další paranormální jevy
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz