Mnoho lidí si myslí, že zakoupené kořenky ve skle se po vyprázdnění musí vyhodit. To je však velký omyl. Nemusí. Ani tyto ruční mlýnky na koření nejsou tak nedobytné, jak se na první pohled při nekonečném protáčení může zdát. Je sice pravdou, že otevřít tyto skleněné kořenky je tak trochu oříšek, ale to jen tehdy, když nevíte, jak správně na to.
Proto si teď ukážeme, jak tyto ruční mlýnky rychle a pohodlně otevřít v domácím prostředí. Je to snazší, než si myslíte.
foto / Pexels
Nemusíte se obávat ani toho, že už byste je po otevření znovu nezavřeli. Skleněné kořenky se dají opakovaně otevřít, i zavřít. Skleněný obal kořenek se proto dá i nadále perfektně využívat. Nabízí totiž širokou paletu možností, co se plnících směsí týče. Čím můžete takový skleněný ruční mlýnek naplnit?
- Směsí nového koření a bobkového listu, která se hodí do polévek a omáček
- Můžete si namíchat vlastní grilovací koření
- Stejně tak si můžete naplnit kořenku vlastním kořením na pizzu
- Můžete do kořenky umístit hrubozrnnou sůl
- Směs vanilkového cukru, skořice a citronové kůry využijete při pečení dezertů a buchet
- Ze soli, bazalky, česneku a kurkumy (plus další vaše oblíbené chutě) vzniká fantastická směs na steaky
- Směs koriandru, soli, česneku, červené papriky, atd., využijete k přípravě barbecue marinád
- K pečení chleba si můžete kořenku naplnit sezamem, hrubozrnnou solí, voňavým anýzem a kmínem
- Zázvor, sladká paprika, sušený česnek, koriandr a sůl vám skvěle dochutí čínu
- Kořenku si můžete naplnit i gulášovou směsí. Ta se většinou připravuje ze soli, sladké papriky, pálivé papriky, pepře a trošky kmínu
Jak ruční mlýnek na koření otevřít
Než si však kořenku naplníte libovolnou oblíbenou směsí, musíte ji samozřejmě otevřít. Jak se tedy do takového ručního mlýnku na koření dostat? Jednoduše. Ukažme si návod krok po kroku.
Co budete k otevření kořenky potřebovat
- Hlubší mísu
- Horkou vodu
- Ubrousek
Jak budete při otevírání kořenky postupovat
- Uvařte vodu a nalijte si ji do hlubší mísy
- Nyní ponořte kořenku do vody dnem vzhůru. Namáčejte však pouze hrdlo kořenky. A to tak, aby plastová část byla pod vodou
- Kořenku takto nechte v horké vodě máčet zhruba šest vteřin
- Poté vytáhněte a plastovou část ze skleněné kořenky odšroubujte. Uvidíte, že nyní vše půjde velmi snadno a rychle
- Nakonec hrdlo kořenky i plastovou část dobře otřete a vysušte ubrouskem, aby nedošlo k zatuchnutí koření, kterým kořenku hodláte naplnit
napsala Bára Klímová
zdroj: ketkes.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.