Magazín | Rady a postřehy do kuchyně
-
Žitné pečivo jako ideální volba nejen na chutnou snídani. Důvody, proč byste ho měli jíst
Jestliže se chcete zaměřit na zdravou stravu, ale představa vyřazení pečiva je pro vás nepředstavitelná, pak je žitné pečivo ideální volbou. Právě díky vysokému podílu žita je pečivo bohaté na vlákninu, která přispívá ke správné...
-
Domácí bylinkový ocet má širové použití. Výroba je velmi jednoduchá
Doslova pár minut práce, při které můžeme být lehce kreativní i mírně blázniví, co se...
-
Mrkev je nejen chutná, ale má i blahodárné účinky pro naše tělo. Skvělá je pečená, jako příloha
Mrkev je kořenová zelenina, která je v české kuchyni oblíbená. Nejenže má vynikající...
-
Profesionálkou ve vlastní kuchyni: Jak na hovězí steak, aby byl dokonalý
nemusíte být profesionální kuchař, abyste si připravili v domácím prostředí...
-
Pasta fresca aneb domácí těstoviny s humorem
Každé malé (no dobře, tak néé úplně každé, ať to zas nepřeháníme), gastronomicky...
-
Jak na míchaná vajíčka aneb snídaně jako od profíka
Míchaná vajíčka (nazývaná také jako smažená vejce, vaječina) jsou oblíbenou...
-
Med je tekuté zlato. Dokáže zpříjemnit ráno i pomoci tělu a ve vaší kuchyni by neměl chybět
Mnoho lidí si rádo sladí čaj medem, a to zejména v období nemocí a nachlazení. Čaj s...
-
Skladování sýrů aneb Kolik zažitých rad se nezakládá na pravdě
Sýr je živá potravina. Po celou dobu přípravy i cesty na váš stůl zraje a pracuje. Zaslouží si tedy...
-
Jak v obchodě vybrat to správně zralé avokádo a jak ho využít v kuchyni
V poslední době avokádo patří mezi nejoblíbenější plodiny na světě a mnoho lidí si na něm...
-
Silvestrovské pohoštění: 8 v(d)ěčných inspirací
Každý rok se touto dobou opakuje totožná situace. Po Vánocích přejedeně funíme, pořád někde něco...
-
Varianty přípravy štědrovečerního kapra
Co by to bylo za Vánoce bez kapra. Ani v té nejmenší a najskromnější domácnosti nechybí...
-
Štědrý večer za dob našich předků. V některých krajích se servírovalo až 12 chodů
Dnes se na tradičním českém štědrovečerním stole objevuje nejčastěji smažený kapr a bramborový...
-
Nákup kapra na Vánoce. Na co si dát pozor
Na Vánoce je mnoho věcí jinak, než je tomu ve všední dny. Spotřebitelé jsou ve stresu a při méně...
-
Staročeská vánoční jídla: Co se dříve jedlo a jakou historii má recept na bramborový salát
Tradice smaženého kapra s bramborovým salátem na vánočním stole vznikla u nás teprve v 19....
-
Pár osvědčených rad pro snadné zpracování a přípravu štědrovečerního kapra
Dalo by se říct, že kapr, symbol dnešních Vánoc, je vlastně nejmladší českou tradicí. Ryby v...
-
Rady a vychytávky na nejdokonalejší bramborový salát k štědrovečerní večeři
Co domácnost, to recept na bramborový salát. Ponechme teď stranou otázku, jestli do něj dávat celer, nebo ne...
- Hrad Buben: K této nevelké zřícenině se váže celá řada pověstí
- Klášter Rosa coeli s pohnutou historií, opředenou řadou pověstí: Proč trpěly místní jeptišky?
- Lomnický přízrak nešťastné dívky, který podle svědků bloudí pouze v zimních měsících
- Argentinský případ Roswell: Ani tentokrát nebylo pozorování UFO úřady prošetřeno
- Anežka Přemyslovna je obestřena celou řadou legend a pověstí. Budou objeveny její ostatky?
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz