Recepty
-
Řapíkatý celer zapečený
1 větší řapíkatý celer 150 g čedaru 4 lžíce strouhanky máslo na vymazání pekáčku sůl pepř Celer...
-
Păo de queijo
300 g mouky azedo 100 g mouky doce 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje 6 vejec 2 hrsti strouhanéhop...
-
Polévka na panský způsob (Potage gentilhomme)
3 pórky 500 g brambor 250 g mrkve 1 hlávka salátu 50 g másla 1 l silného masového vývaru 150 g...
-
Gratinované žampiony (Gratin aux champignons)
400 g bílých žampionů 400 g hnědých žampionů 4 šalotky 30 g másla 6 lžic bílého vína 200 ml smetany ke...
-
Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
2 plátky roštěnce po 350 g 1 kg brambor vařených ve slupce 50-75 g slaniny sůl pepř ...
-
Kuře po orientálsku
1 menší kuře 4 vejce 1 cibule 1/1 lžičky citronové šťávy ořech másla trocha hladké mouky česnek ...
-
Arabská kaše
1/2 kg cizrny 1 l zeleninového vývaru 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce arašídové pasty 2 lžíce citronové šťávy ...
-
Egyptské lilky
2 lilky 2 menší karotky 1/2 celeru 3 rajčata 1 větší cibule 120 g másla sůl petrželová nať ...
-
Žemlovka
5 žemlí nebo rohlíků 3/8 l mléka (0,375 l) 2 žloutky 50 g cukru se skořicí 4 jablka 50 g rozinek tuk...
-
Den vína
Sobota 11.3.2006 bude v Buchlovicích Dnem vína. V zámeckém sklepě začíná ve 13.00 odlehčená konference na téma Víno a... následovaná...
-
Marinovaný žralok
4 porce zřaloka 1/2 lžičky zázvoru 1 dl bílého vína 2 lžíce oleje 1 lžička...
-
Žraločí steak
600 g žraloka 40 g oleje 2 pórky 20 g másla 4 stroužky česneku 80 g žampionů 1 dl bílého...
-
Valencijské krabí maso
250 g krabích tyčinek 4 lžíce másla 2 menší cibule 1 červená paprika 1 zelená paprika 2 stroužky česneku ...
-
Tuňák zapečený
500 g tuňáka 100 ml koňaku 2 lžíce sójové omáčky 1 lžička cukru 1 1/2 lžičky soli 1 citron 1 lžice...
-
Tuňák v pikantní omáčce
1 tuňák šťáva z 1 citronu 2 lžíce másla 2 lžíce kečupu 2 lžíce worcesteru 1-2 stroužky česneku 1/2...
-
Tuňák se sýrem
1 větší tuňák 2 lžíce sójové omáčky 1 oloupaný citron 4 lžíce oleje 4 lžíce vývaru 4 lžíce strouhanky ...
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- S jarem bývá často skloňována očista našeho organismu. Čím podpořit přirozenou detoxikaci těla, vysvětluje farmaceutka
- Nepříjemný zápach v lednici. Pomůže správné uskladnění potravin a čistota
- Jaké ovoce můžete bez obav svému psovi dát a kterému se rozhodně vyhnout
- Minimální trvanlivost vs datum spotřeby potravin. Jak jim správně porozumět
- Najděte si čas a začněte o sebe pečovat, vaše tělo vám bude vděčné
- Soutěžte o balíček produktů od Panzani, včetně poslední novinky!
- Soutěžte o balíček zkrášlující a pečující kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte a získejte doplňky stravy Naturevia pro zdravá játra
- Vyhrajte speciální White Concept Anti-pigment sérum od české kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte o vstupenky na představení Malý princ v novém scénickém zpracování
- Děsivé legendy a pověsti o čarodějnicích, tentokrát ze španělské Galicie
- Moravský Beroun, místo čarodějnických procesů, řádění upírů i zjevování nebezpečných duchů
- Svitavsko plné tajuplných jevů: Nešťastná Bílá paní, ukrytý poklad i ďábelsky potrestaný majitel panství
- Tajemný hrad Svojanov: Prokletí žen jménem Kateřina a další paranormální jevy
- Tajemný hrad Hunyadi: Děsivé vězení, bloudící duše i seance s mrtvým šlechticem
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz