Babinet.cz  /  Recepty  /  Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)

Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)

2.3.2006 - Redakce Babinet
  • 2 plátky roštěnce po 350 g
  • 1 kg brambor vařených ve slupce
  • 50-75 g slaniny
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření
  • 2-3 lžíce oleje
  • 300 g sterilovaných hříbků
  • 1 šalotka
  • 50 g másla
  • sekaná petrželka
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Na tuku opečeme brambory asi 15 minut dozlatova, osolíme, opepříme a ochutíme provensálským kořením. Brambory přendáme na předehřátou mísu a udržujeme teplé. Olej rozehřejeme na pánvi, maso na něm opékáme z obou stran celkem 15 minut, poté osolíme, opepříme a přidáme k pečeným bramborám. Houby necháme okapat. Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme máslo, na něm 5 minut podusíme houby s pokrájenou cibulí, osolíme a opepříme. Houby upravíme na maso a posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme míchaný salát. Další recepty na steaky:
  • Steak po maďarsku
  • Pepřový steak
  • Barevný kuřecí steak
  • Steak s čoko-chilli fondue
  • Srnčí steak s pepřovou omáčkou
  • Steak z uzeného masa s hořčicí
  • Argentinský hovězí steak
  • Vaše názory

    Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

    Vložit komentář

    Další recepty

    Náš tip