Babinet.cz  /  Recepty  /  Egyptské lilky

Egyptské lilky

1.3.2006 - Redakce Babinet
  • 2 lilky
  • 2 menší karotky
  • 1/2 celeru
  • 3 rajčata
  • 1 větší cibule
  • 120 g másla
  • sůl
  • petrželová nať
Lilky (baklažány) rozpůlíme a vydlabeme dužninu. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, mrkev a vařený celer. K této směsi přidáme dužninu z lilků a vše dobře promícháme. Hmotou naplníme půlky lilků a dáme je do vymazané zapékací mísy. Navrch každé půlky položíme kolečko rajčete a posypeme sekanou petrželovou natí. Vše zapékáme asi 20 minut a podáváme studené. Je to výborný osvěžující a kaloricky méně náročný pokrm.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz