Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Žraločí steak

Žraločí steak

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • 600 g žraloka
  • 40 g oleje
  • 2 pórky
  • 20 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • 100 g majonézy
  • 1 dl kysané smetany nebo bílý jogurt
  • 1 červená kapie
  • sůl
  • pepř

Ze žraloka nakrájíme silněší porce, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme olej a orestujeme na něm na plátky nakrájené a osolené žampiony, přidáme na lupínky nakrájený česnek a nakonec na kolečka nakrájený pórek. Směs zastříkneme vínem, přidáme máslo a dodusíme. Majonézu smícháme se smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme trochu bílého vína a na drobné kostičky nakrájenou kapii. Porce žraloka z poloviny poklademe směsí pórku a žampionů a zčásti přelijeme majonézovou omáčkou.  Před přípravou žraloka doporučujeme přečíst si článek Jak si užít žraloka.

Další recepty na steaky:

  • Steak po maďarsku
  • Pepřový steak
  • Barevný kuřecí steak
  • Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
  • Steak s čoko-chilli fondue
  • Steak z uzeného masa s hořčicí
  • Argentinský hovězí steak

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz