Babinet.cz  /  Recepty  /  Žemlovka

Žemlovka

1.3.2006 - Redakce Babinet
  • 5 žemlí nebo rohlíků
  • 3/8 l mléka (0,375 l)
  • 2 žloutky
  • 50 g cukru se skořicí
  • 4 jablka
  • 50 g rozinek
  • tuk na vymazání
  • strouhanka
Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme tukem, vysypeme strouhankoua poklademe vrstvou navlhčených plátků žemlí. Na ně dáme nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu žemlí. Tento postup opakujeme a jako poslední vrstvu dáme žemle. Povrch pokropíme tukem a upečeme. Na žemlovku můžeme po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip