Babinet.cz  /  Recepty  /  Valencijské krabí maso

Valencijské krabí maso

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • 250 g krabích tyčinek
  • 4 lžíce másla
  • 2 menší cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • sůl
  • mletý pepř
  • špetka chilli
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 dl mléka
  • 1/4 šálku masového vývaru
  • 50 g strouhaného sýra
  • másla na vymazání
Rozmrazené krabí tyčinky nakrájíme nadrobno. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krabí maso, drobně nakrájené papriky a žampiony, utřený česnek a vše usmažíme. Osolíme, opepříme a vložíme do čtyř máslem vymazaných zapékacích misek. Ze zbytku másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a troškou vývaru, dobře rozšleháme a krátce povaříme. Do omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného sýra, osolíme ji a přelijeme přes krabí směs v miskách. Povrch zarovnáme, posypeme zbylým sýrem, poklademe vločkami másla a zapečeme v horké troubě až sýr zezlátne. Podáváme s pečivem a bílým vínem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip