Babinet.cz  /  Recepty  /  Arabská kaše

Arabská kaše

1.3.2006 - Redakce Babinet
  • 1/2 kg cizrny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce arašídové pasty
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 l mléka
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
Cizrnu namočíme do studené vody, přes noc ji necháme nabobtnat a na druhý den vaříme doměkka. Musí být celý čas pod vodou, jinak nezměkne. Když bude hotova, odebereme asi 8 lžic. Zbytek rozmixujeme s 1/4 l vývaru. Pak přimícháme další vývar, olej, pastu, citronovou šťávu a necháme za stálého míchání přejít varem. Poté přidáme mléko, lisovaný česnek a sůl. Dále již nevaříme. Do každé porce na talíři dáme 1 lžíci uvařené cizrny a podáváme s bagetou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip