• Lilkovo-těstovinový dort

    Snadno a levně v obchodě ulovíte dobrý lilek. Pozor si dejte jen na ty přerostlé kusy, jejichž enormní velikost nevěstí nic dobrého. Lilku...

  • Špenátové palačinky

    Tento recept prostě musíte vyzkoušet. Pokud jste milovníci slaných palačinek, tady navíc ve zdravější verzi, pak je to recept přesně pro vás....

  • TIP: Máslo, nebo olivový olej? Teď můžete mít to nejlepší z obojího!

    Když se chuť másla snoubí s olivovým olejem Představte si piknik s rodinou nebo přáteli pod toskánským sluncem. Čerstvé křupavé bagety,...

  • Barevná zeleninová pochoutka

    Zelenina je v potravě důležitým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a dalších prospěšných látek. Z tohoto důvodu bychom jí měli...

  • Plněné rohlíky s meruňkami

    aneb sladká večeře z dob našich babiček. Ano, vidíte správně dnešní recept je opět vytažen z nekonečného archívu skvělých receptů našich...

  • Hermelínové trojhránky s brusinkovým dipem

    Nebojte se a vyzkoušejte - smažený hermelín doopravdy může fungovat bez obligátní tatarky! S brusinkami mu to také velmi svědčí. Zvlášť když...

  • Masopustní brambory, aneb bramborová kaše jinak

    Masopust je slavnostní období začínající po svátku Tří králů (6.ledna), kdy jeho konec je závislý na datu Velikonoc a končí tak v rozmezí od...

  • Celozrnné lívance s kefírem

    Zdravé lívance hned ve dvou verzích, a sice naslano či nasladko, to je recept, který nikdy nezklame. Tady je a určitě doporučuji vyzkoušet. ...

  • Bramborové koule s ovocem a strouhankou

    Další z pokrmů našich prapředků. Brambory jsou lehce dostupná plodina, která je k dispozici po celý rok, kdy je dělíme na dva typy dle sklizně....

  • Brokolicové placičky

    Brokolici je možno vařit v polévce, je možno ji podávat vařenou jako přílohu mnohých pokrmů, dále ji lze dusit i zapékat, smažit. Před...

  • Celerové řízky v těstíčku

    Celer se řadí mezi zeleninu, která je k dostání celoročně , aniž by nějak výrazně utrpěla na kvalitě, netýká se jí tedy sezónnost potravin,...

  • Cizrnový salát s červenými fazolemi a křupavou anglickou slaninou

    Připravte si s námi salát, jehož podstatou jsou luštěniny, které bychom neměli v jídelníčku opomíjet. V kombinaci s křupavou anglickou slaninou...

  • Květákové kokosky

    Je neděle. Den, kdy nepípá ráno budík, nemusí se vstávat tak brzy (teda ne všichni mají to štěstí, je mi to jasné), den kdy není třeba řešit...

  • Bramborovo-celerová kaše s hořčicí

    1.) Brambory a celer - dvě celoročně dostupné suroviny, tudíž snadno použitelné i v zimním období. 2.) Flora Pro.activ obsahuje pouze 35 %...

  • Lilkové lečo

    Známe to asi všichni ... ten pocit plnosti po vánočních svátcích, o váze jako takové raději nemluvit (nevím jak vy, ale já se jí raději úspěšně...

Náš tip