Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Vaříme bez masa! Domácí vegetariánská pizza

Vaříme bez masa! Domácí vegetariánská pizza

29.4.2020 - AndreaP.

I doma si můžeme připravit lahodnou pizzu. Stačí nám k tomu jen trocha času (nejvíce času přitom zabere nezbytné kynutí těsta) a rozpálená trouba. Výhodou je, že samotnou oblohu pizzy můžeme přizpůsobit tomu, co máme právě doma v lednici a ve špízi. Chutnat tak může pokaždé jinak.

Potřebujeme:

  • 1/2 kostky droždí
  • 500 g špaldové mouky
  • 330 ml vlažné vody
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 20 ml sezamového nebo olivového oleje
  • oregáno
  • tymián


Obloha:

  • červená a bílá cibule
  • pórek
  • zelená paprika
  • žampióny
  • tempeh nebo uzené tofu
  • rajčatový protlak
  • česnek

 

Mouku, droždí, vodu, olej, sůl a koření vymícháme v hladkou hmotu, kterou v míse přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Hotové těsto pak rozdělíme na 6 stejných bochánků, každý jednotlivě vyválíme na tloušťku 3 mm a vytáhneme na kruh o průměru cca 30 cm. Poté je znovu necháme 15 minut kynout.

Mezitím orestujeme směs cibulí, pórku, papriky, žampiónů, tempehu nebo tofu, kterou můžeme dochutit pepřem, vegetou, bylinkami, sojovou omáčkou nebo jiným kořením.


Po 15 minutách přemístíme rozválené těsto do formy na pizzu (pokud nemáme, použijeme klasický plech) a proděravíme na více místech vidličkou, aby se zachovala tenká vrstva těsta a těsto se při pečení nenadzvedávalo.


Poté potřeme rajčatovým protlakem, lisovaným česnekem a dopředu připravenou orestovanou směsí.

Pečeme 10 - 5 minut při teplotě 180 °C .

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip