Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Karanténa a každodenní vaření: Slaný koláč s dýní, šalvějí a červenou cibulí

Karanténa a každodenní vaření: Slaný koláč s dýní, šalvějí a červenou cibulí

26.3.2020 - redakce Babinet.cz

Schází vám na nápady, co rodině v době karantény uvařit? Nejste sami. Nucený pobyt doma je velká zátěž především pro rodiny s dětmi. Kromě školních úkolů, nudy a ponorkové nemoci musí rodiny řešit také každodenní vaření. Sestavit vyvážený jídelníček na sedm dní v týdnu, který zachutná všem členům domácnosti, je nadlidský úkol. Jestli vám už pomalu dochází inspirace, přinášíme tip na jednoduché a chutné jídlo, na které vám stačí pár surovin.

Slaný koláč s dýní, šalvějí a červenou cibulí

Suroviny:

  • 2 červené cibule
  • lžíce oleje
  • 1 Májka se zeleným pepřem
  • lžíce šalvěje
  • Dýně hokkaido 1 ks
  • 350 g listového těsta
  • 200 g sýra ricotta
  • lžíce čerstvého tymiánu
  • pepř dle chuti
  • sůl dle chuti

Postup:

Cibule oloupeme a nakrájíme na klínky. Dýni rozřízneme a vydlabeme semínka. Odkrojíme slupku a nařežeme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a 10 minut na něm opékáme cibuli s dýní, aby trochu změkly.

Listové těsto rozválíme a rozložíme na plech. Májku prošleháme s ricottou a natřeme na těsto. Navrch rovnoměrně rozprostřeme opečenou dýni s cibulí. Posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a podle chuti osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip