Máme před sebou víkend, což je pro mnohé z nás čas oddechu. I když díky situaci kolem pandemie je momentální uspořádání dnů jiné, než jsme byli zvyklí, a vše je tak nějak jinak i díky tomu, že děti jsou doma a mnoho z nás pracuje také z domova, na víkend si ale sáhnout nenecháme! Vychutnat si tak snídani v poklidu a bez nutnosti utíkat za prácí či za jinými povinnostmi je proto nutné využít. Přinášíme vám recept na lívance, které jsou rychlé a osvědčené jídlo, a to hlavně u dětí. Tyto jsou navíc tak trošku "jiné". Budou totiž plněné jablky. Pokud budeme recept připravovat pro děti, rum vynecháme, my dospělí si ho tam ale určitě necháme :-)
Potřebujeme:
- 1 hrnek acidofilního nebo kyslého mléka
- 3 vejce
- 1/4 hrnku cukru
- 2 lžíce kokosové moučky
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- špetka soli
- tuk na smažení
- jablka
- skořice
Do acidofilního mléka přidáme vejce, cukr, kokosovou moučku, rum, špetku soli a šleháme. Poté necháme chvíli odležet. Těsně před smažením pak do hotového lívancového těsta přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla.
Na pánvi rozehřejeme olej, nalijeme vrstvu těsta, přidáme na plátky nakrájená jablka a zalijeme další vrstvou těsta. Z obou stran osmažíme.
Hotové lívanečky podáváme posypané skořicovým cukrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.