Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Začněme týden luštěninami! Netradiční čočka na kyselo

Začněme týden luštěninami! Netradiční čočka na kyselo

11.5.2020 - AndreaP.

Čočka na kyselo se vždy považovala za prosté jídlo našich předků, a  jako takové bývá v dnešní době opomíjeno. Což je veliká škoda, jelikož luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a rozhodně by se čočka měla do jídelníčku zařazovat častěji než jednou v roce. A proto tento týden začneme právě čočkou!

Potřebujeme:

  • 250 g čočky
  • bobkový list
  • 1/2 lžičky koření karí
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky tlučeného kmínu
  • 1 lžička práškového cukru
  • citron
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • případně 2 feferonky

 

Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky.

Přidáme zázvor, citronovou šťávu a cukr a ještě necháme probublávat.

Na másle mezitím upražíme kmín a směs dodáme k čočce a osolíme.  Nakonec můžeme obohatit nadrobno nasekanými feferonkami.

Podáváme s pečivem,  vařeným vejcem a okurkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip