• Kapustnica se sušenými švestkami

    Na první pohled je kysané zelí obyčejná potravina, ale ve skutečnosti má na lidský organismus přímo zázračné účinky. Je to důležitý zdroj...

  • Kohoutí budíček

    Zcela netypický název receptu, který nás v redakci zaujal. Proč kohoutí budíček? Důvod je asi jasný, polévka je tak vynikající a plná živin, že...

  • Dýňová polévka

    Přestože dužina dýně obsahuje téměř 90 procent vody, vlákninu a poměrně málo sacharidů je bohatá na hořčík, draslík, měď, selen, sodík, chlór,...

  • Čerstvá tomatová polévka

    Sytá polévka z čerstvých rajčat, která může být ale i hlavním chodem. Tuhle vitamínovou bombu prostě musíte vyzkoušet. Krása tohoto receptu se...

  • Vegetariánský boršč

    Jak je zřejmé už z nápisu, půjde o polévku plnou úžasné zeleniny, a tudíž nesmírně zdravou. Maso opravdu v tomto případě vůbec netřeba. ...

  • Zálivka vinaigrette ...

    ...neboli dresing, který využijeme obzvláště teď v létě, v době grilování a také zeleninových salátů, neb k obojímu se právě tento recept hodí....

  • Tofu polévka

    Tofu pochází z Číny, kde se začalo vyrábět ve druhém století před naším letopočtem. V sedmém století se jeho znalost rozšířila i do Japonska. V...

  • Polévka s mrkví, kedlubnou a květákem

    Polévka je základ každého oběda či výtečná večeře. Ingredience: 1 l zeleninového vývaru s mořskou řasou arame nebo vroucí vody ...

  • Špaldovo-ovesná polévka s dýňovými semínky

    Přinášíme vám zdravou verzi polévky, kterou lze mírnou úpravou připravit i velmi malým dětem. Ingredience: 100 g důkladně opraného...

  • Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou

    Největší kulinářský festival, který si v Brně a Plzni nenechalo ujít téměř 50 tisíc návštěvníků, láká nejen na výbornou gastronomii, ale každý...

  • Jemná omáčka z jarních kopřiv

    Kopřiva dvoudomá ( Urtica dioica ) je v Česku nejznámější a nejrozšířenější zástupce rodu kopřiva. Je sbírána jako léčivá rostlina. Sbírá se...

  • Špenátová polévka

    Polévka je jedna z hlavních položek menu. Obvykle se podává jako předkrm před hlavním chodem , v rámci běžného stravování během pracovního...

  • Rajčatová polévka s bylinkovými nočky

    Rajčatová polévka je oblíbená po celé Itálii a připravuje se v mnoha obměnách. Často se do ní přímo při vaření přidává pár plátků bílého...

  • Postní polévky

    Naši předkové dodržovali tradice. Jejich život měl tak jasně daný řád, kdy vše mělo svůj smysl a cíl. Nyní, stejně jako kdysi naši předkové,...

  • Povánočně odlehčené polévky ...

    ... kterých se nepřejíte. Polévky lze připravit "dietně", nebo jako hlavní jídlo. Vykouzlit můžeme jemné delikátní krémové, lehké studené letní...

Náš tip