Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Rychle a netradičně: Špenátový krém s olivovými krutony

Rychle a netradičně: Špenátový krém s olivovými krutony

28.2.2020 - AndreaP.

V tomto počasí, kdy dnes ráno nás na mnoha místech ještě překvapil sníh, je nutné se zahřát. A není nic lepšího pro tento účel, než husté polévky. Pokud patříte mezi milovníky špenátu, určitě vyzkoušejte tento lahodný špenátový krém s krutonky.

Potřebujeme:

  • 250 g čerstvého nebo mraženého špenátu
  • 500 ml smetany
  • 250 ml silného kuřecího vývaru
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 g pórku
  • 50 g parmazánu
  • 10 ks zelených a 10 ks černých oliv
  • francouzská bageta
  • světlá jíška
  • sůl
  • bílý pepř

Na olivovém oleji zesklovatíme pórek nakrájený na jemno, zalijeme vývarem a smetanou. Vše povaříme asi 10 minut. Necháme přejít prudším varem (zredukujeme množství cca o 1/5), poté vložíme špenát překrojený na kousky a povaříme 3 - 5 minut. Vše promixujeme, dochutíme solí a pepřem.

Při podávání vkládáme ochucené krutony, které připravíme z bagety nakrájené na kostičky, opečené společně s nasekanými olivami a strouhaným parmazánem na olivovém oleji.

Zdroj: Kuchařka Bertolli

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip