Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Polévka pro jarní pohodu? Uvařte si chřestovku!

Polévka pro jarní pohodu? Uvařte si chřestovku!

4.5.2020 - AndreaP.

Chřest se řadí mezi typicky jarní zeleninu, ze které můžeme vykouzlit mnoho různých a zdravých jídel. Tentokráte se zaměříme na polévku a připravíme si společně chřestovku.

Potřebujeme:

  • 12 stonků chřestu (bílého nebo zeleného)
  • 700 ml vody
  • 1 lžička másla
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • černý a bílý mletý pepř
  • sůl

 

Chřest oloupejte a od spodku stonků odkrojte asi 3 cm kousky. Ty dejte do hrnce s vodou povařit společně se slupkami, špetkou cukru a soli asi 15 minut.

Vývar slijte, slupky vyhoďte. Vývar dejte znovu vařit, nyní už společně se zbývajícím na špalíčky nakrájeným chřestem (4 kousky chřestu ponechte celé). Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Osolte a opepřete.

Odstavte z ohně. Přidejte smetanu, máslo a dobře rozmixujte (ručním mixérem nebo robotem). Na závěr podle chuti dopepřete a dosolte.

Do každého talíře nalijte polévku, přidejte jeden celý uvařený chřest a posypte řeřichou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip