• Noky a nočky: závěrečná tečka polévky, která zasytí

    Pomineme-li klasické polévkové nudle, pak kapání a nočky jsou asi nejčastější zavářka do polévky vůbec. Ty jsou připravované buď z jater, o...

  • Podzim zavelí: uvařme si kyselicu

    Všichni si všímáme, že dny se zkracují a slunečních paprsků ubývá. Podzim je tady v plné síle. Také byste ho nejraději celý strávili doma pod...

  • Krémová kuřecí polévka

    Pokud si dát něco dobrého na zahřátí, tak jedině misku horké krémové polévky z kuřecího masa a bílého vína. Tomu prostě nemůžete odolat. ...

  • Kari omáčka je ozdobou talíře, její barva láká k ochutnání

    Když se řekne svíčková omáčka, každý si jí asi ihned dokáže představit, její barvu, vůni, chuť. My si dnes ale zkusíme omáčku jinou, a to nejen...

  • Podzimní polévky zahřejí nejen na duši. Vyzkoušejte rajčatovou, dýňovou či fazolovou se zelím

    Podzim je obdobím barev. Pojďme si společně tyto barvy přenést i do kuchyně, přesněji na talíře. Nejen, že potvrdíme přísloví, že jí se také...

  • Česneková omáčka

    Náhlý propad teplot způsobil to, co se opakuje každoročně v tomto období, čekárny lékařů se začínají plnit, virózu různé formy má každý druhý...

  • Zlatá dýňová polévka

    Letní horké dny se pomalu mění v krásně zbarevné, ale o poznání chladnější dny podzimní, a s podzimem pak ruku v ruce přichází podzimní...

  • Super zdravá česnečka

    Nástup do škol, a pak hlavně do školek, a také postupné ochlazování počasí značí i to, že se ve větší míře projeví i různá nachlazení....

  • Dršťková polévka z hlívy

    Hlíva ústřičná je jedlá houba s všestranným použitím jak do hotových jídel, tak k nakládání do octa nebo sušení. Je to vynikající surovina ...

  • Cuketový krém

    Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale...

  • Studená rajčatová polévka

    Venku teploty atakují 40 stupňů ve stínu, pobyt v kuchyni je tudíž skoro na vlastní nebezpečí. Jenže jíst se musí, tak co s tím? Co třeba...

  • Lahodná polévka z červené řepy

    V jednom z nedávných článků jsme si povídali o úžasné potravině, kterou je červená řepa . O tom, nakolik je zdravá, jistě v dnešní době už...

  • Bramborová polévka s pestem z medvědího česneku

    Rychlá polévka, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin...

  • 7 receptů na lahodné domácí hořčice

    Sezóna grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či...

  • Cibulkový dip pro lahodnou chuť

    Dip (anglicky namočit ) je omáčka podávaná samostatně, do které se v průběhu konzumace namáčí kousky jídla, např. sýr, falafel, bramborové...

Náš tip