Recepty

  • Banánový pohár s tvarohem

    Letní teploty překračující pověstnou třicítku dávají zabrat a kuchyni se každý vyhýbá obloukem (čest výjimkám). Ideální jsou recepty lehké,...

  • Maďarská gulášová polévka

    Gulášová polévka je typická svou tmavě červenou barvou, výraznou chutí a hustotou (také milujete, když v polévce lžíce stojí?). My si dnes...

  • Košíčky s ovocem, plněné jogurtem

    Lehká sladkost do ruky, tak toto přesně jsou jemné ovocné košíčky. Budeme potřebovat : Košíčky 100 g jemných ovesných vloček Emco...

  • Domácí kečup

    Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit...

  • Cibulový koláč s chlebovou drobenkou

    Slané koláče mají často ještě větší úspěch než jejich sladcí kolegové.  Můžete je podávat ke svačině, vzít je sebou na návštěvu, ale ...

  • Studená rajčatová polévka

    Venku teploty atakují 40 stupňů ve stínu, pobyt v kuchyni je tudíž skoro na vlastní nebezpečí. Jenže jíst se musí, tak co s tím? Co třeba...

  • Jablečný pudinkový dezert nejen pro děti

    Všude, kam se jen podívám, teď dozrávají na zahrádkách letní jablka. A tak je třeba si ještě více zpříjemnit tyto prázdninové dny,  a proto...

  • Další tvarůžková mega jízda pro vás ...

    Včera jsme začali krásně voňavé téma tvarůžky , a tak dnes nemůžeme jinak, než přidat další obrovskou várku receptů. VOŇAVÁ SÝROVÁ...

  • Kotlety nepraktického muže

    Těžko se dopátrat, proč dnešní recept dostal název zrovna takový, jaký má. Skutečnost, že se vše dá do jednoho hrnce a tudíž je to ulehčená...

  • Tvarůžky chutně nejen v Olomouci

    Věděli jste, že tradičně tvarůžky vyráběly ženy, které se označovaly jako pleskačky a využívaly dřevěných nástrojů, tzv. klapaček, které...

  • Valašské frgály s badyánem ze špaldové mouky

    Jak lépe začít nový týden než receptem Josefa Maršálka. Tentokrát jsou to skvělé valašské hruškové frgály s badyánem, které Josef upekl z...

  • Hříšné palačinky naší maminky

    Jedním slovem lahoda. Todle prostě stojí za to vyzkoušet. Plněné palačinky potěší oko (a nejen to) snad každého. Těsto dle základního...

  • Tři porce denně

    Jíte dostatečné množství celozrnných produktů? Experti na výživu se domnívají, že bychom měli jíst alespoň tři porce celozrnných ...

  • Vepřové kotlety po avignonsku

    ... aneb Cotelettes de porc á la mode d´Avignon Kotleta (z francouzského côtelette , tedy „žebírko“, to původem z francouzského côte ,...

  • Tvaroh naslano 5x a pokaždé jinak

    Tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti, tužší konzistence a obvykle bílé barvy. Vzniká srážením mléčné bílkoviny – Kaseinu. Označují se tak...

  • V hlavní roli ... TAMARILLO

    Tamarillu se také říká stromové nebo francouzské rajče a pochází z peruánských And. Jedná se o v noci kvetoucí keř, který vyrůstá do výšky dvou...

Náš tip