Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Chcete překvapit své hosty či rodinu? Připravte jim cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Chcete překvapit své hosty či rodinu? Připravte jim cibulový koláč s chlebovou drobenkou

20.6.2020 - AndreaP.

Slané koláče mají často ještě větší úspěch než jejich sladcí kolegové.  Můžete je podávat ke svačině, vzít je sebou na návštěvu, ale s přílohou v podobě čerstvého salátu hravě zastanou i celý oběd. Zkuste přidat na koláč chlebovou drobenku. Připraví vám nový křupavý chuťový zážitek.

Suroviny na koláč:

  • listové těsto
  • 400 g cibule
  • 50 g slaniny
  • špetka mletého kmínu
  • 2 vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • muškátový oříšek
  • olej
  • sůl
  • pepř

Na drobenku:

  • 3 plátky chleba
  • 2 plátky slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 20 g másla
  • petržel


Listovým těstem vyložte kulatou formu, dno propíchejte vidličkou a vše zakryjte pečícím papírem. Do pečícího papíru nasypte suché fazole a vše vložte do trouby. Předpékejte na 180°C asi 15 min.

Současně nechte v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb.

Cibuli nakrájejte na půlkolečka a slaninu na kostky. Poté vše osmahněte na pánvi s kapkou oleje. Přidejte kmín, osolte a opepřete a dál smažte, dokud cibulka nebude hnědá.

Z předpečeného těsta sejměte pečící papír s fazolemi. Cibulovou směs nasypte do předpečeného těsta.

Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujte v mixeru na drobenku. Osolte a opepřete.

Smíchejte smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidejte špetku soli. Rovnoměrně nalijte do koláče.

Na závěr koláč pokryte drobenkou a pečte na 180°C asi 30 min. nebo dozlatova.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip