• Diabetické kořeněné hvězdičky

    Na 50 kusů: 120 g pšeničné mouky, 120 g pšeničné celozrnné mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 80 g ovocného cukru, 1 vejce, 1/2 lžičky...

  • Diabetické zázvorové tolary

    Na 40 kusů: 50 g kořene čerstvého zázvoru nebo 2 lžičky práškového, 150 g měkkého másla, 70 g medu, 1 vejce, 150 g pšeničné celozrnné mouky,...

  • Medové dny

    ZVEME VÁS V Bystřici pod Hostýnem se od 30.11. do 2.12. konají MEDOVÉ DNY . Přijďte ochutnat různé druhy medů a medoviny, podívat se na...

  • Ovocný vitamínový salát

    1 kelímek bílého jogurtu, štáva z 1 citronu, na špičku nože skořice, 1 sáček vanilínového cukru, 2-3 lžíce cukru, 2 jablka, 1 pomeranč, 1...

  • Špenátová polévka s jehněčím

    500 g jehněčího masa, asi 1,5 l vody, 250 g zmrazeného špenátu, 60 g tuku, 1 cibule, hladká mouka, sůl, pepř, jogurt Jehněčí maso...

  • Vánoční cukroví

    VÁNOČNÍ CUKROVÍ Nepřehlédněte naše recepty na vánoční cukroví! RADY pro začínající pekařky.. ukázat článek . ...

  • Pěna z tuňáka s bazalkou

    2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 2 žloutky, 2 lžíce žervé, sůl, pepř, 2 lžičky strouhané citronové kůry, dva svazky bazalky, listy zeleného...

  • Zázvor - pomocník nejen při nachlazení

    Zázvor, nepostradatelná ingredience asijské kuchyně je nejen kořením, ale i vvýtečným pomocníkem při boji s nachlazením. Vytváří totiž hřejivý...

  • Upečte si kaštany

    Jedlé kaštany (maróny) jsou plodem kaštanovníku setého Castanea sativa , mohutného stromu dorůstajícího až do výšky 35 metrů. Na pultech...

  • Taštičky z lístkového těsta plněné tuňákem

    600 g lístkového těsta, 340 g kukuřice z konzervy, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 2 natvrdo vařená vejce, 1 syrové vejce, svazek kopru,...

  • Jedlé kaštany pečené s šalotkami (Marrons)

    750 g jedlých kaštanů, 2 šalotky, 50 g másla, kajenský pepř, sůl, sekaná petrželka Kaštany po obvodu nařízneme, vložíme na plech a...

  • Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignonne)

    750 g hovězího zadního masa, 50 g másla nebo margarínu, 15 malých cibulí, 1 oloupaný stroužek česneku, 1 bobkový list, sůl, pepř, 1-2 lžíce...

  • Omelety z brambor a celeru

    500 g brambor, 150 g celeru, 3 vejce, 2 dl mléka, 80 g hrubé mouky, 2 stroužky česneku, 100 g oleje na smažení, sůl, kečup nebo hořčice ...

  • Labužnické pečené a flambované kuře

    1 kuře, 3 lžíce oleje, 70 g másla, hruškový kompot, 4 lžíce smetany, 50 g ořechových jader, 4 lžíce brandy, 1 lžička worcesteru, sůl, pepř ...

  • Roštěnky s česnekovým máslem

    2 lžíce sezamových semínek, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, špetka pálivé papriky, 100 g změklého másla, 4 roštěnky, 4 lžíce oleje Sezamová...

  • Vaříme s Beaujolais Noveau

    Uvedení Beaujolais Noveau je jedním z největších vinařských svátků na světě. Každý rok, vždy třetí čtvrtek v listopadu je po celém světě...

Náš tip