• Kávové želé

    1/2 l silné instantní kávy, 2 lžíce želatiny, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rumu, strouhaná čokoláda a šlehačka na ozdobu Z dávky kávy odebereme...

  • RECEPT TÝDNE "Krůta s mrkví na kokosovém mléce"

    Kromě mrkvových receptů z minulého článku "Mrkvový souboj, s dobrým koncem" mám v záloze ještě jeden neméně zajímavý mrkvičkový experiment....

  • Jehněčí řízky na smetaně

    800 g jehněčího masa z vykostěné kýty, 200 g cibule, sůl, mletý pepř sladká paprika, 50 g sádla, 50 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička...

  • Horká čokoláda

    0,5 l mléka, 100 g kvalitní čokolády na vaření, mletá skořice, 2-3 sáčky vanilinového cukru, 200 ml šlehané smetany, trochu strouhané čokolády...

  • Fazolová polévka se zelím

    250 g bílých fazolí, 100 g prorostlé slaniny, 1 malá cibule, 250 g bílého zelí, 1 nasekaný stroužek česneku, špetka tymiánu, 1 bobkový list,...

  • Makrela nebo hejk na sladkém fenyklu

    4 ryby, citronová šťáva, 4 karotky, 50 g celeru, 4 hlízy sladkého fenyklu, 1 kedlubna, sůl, bílý pepř, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce oleje...

  • Vepřové žebírko s hořčičnou omáčkou

    400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl Hořčičná omáčka: 150 g majonézy, 40 g hořčice, 2 lžíce...

  • Smažený hermelín v pařížském těstíčku

    2 hermelíny rozkrojené podélně, 8 plátků šunkového salámu nebo šunky Těstíčko: 1 celé vejce, lžíce vody, 3 lžíce hladké mouky, sůl,...

  • Co vařit o víkendu IV.

    Nadcházející víkend můžeme označit za mimořádně kulinářsky vydatný. Budeme mít možnost ochutnat první letošní víno - Svatomartinské, se kterým...

  • Plněné žampiony na smetaně

    8 větších žampionů, 8 plátků anglické slaniny, 1 cibule, 1 červená paprika, 150 g pečeného drůbežího masa, 1 pórek, 2 lžíce kysané smetany, 1...

  • Pivní tvarohová pomazánka

    250 g měkkého tvarohu, 115 g másla, 1 cibule, 2 sterilované feferonky, 1 dl světlého piva, drcený kmín, mletá paprika, sůl, 1 polévková lžíce...

  • Další soutěže

    Více soutěží máme pro vás přichystáno na stránkách pro ženy Babinet.cz.

  • Polévka Caldo Verde

    220 g natrhaných listů kapusty, 450 g brambor, 1 malá klobása chorizo (nebo jakákoliv jiná klobása, nejlépe mírně pikantní), 1 až 3 stroužky...

  • Tradiční bramborový salát

    1,5 kg brambor, 4 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, 4 vejce, 4 sladkokyselé okurky, 1 velký bílý jogurt, 1 majonéza, pepr, sůl, lžíce hořčice ...

  • Mrkvová dobrůtka

    2 mrkve, citronová šťáva (z půlky až z celého citronu), 2 lžičky medu Mrkve očistěte a jemně postrouhejte, přidejte šťávu z poloviny...

  • Víkendové menu pro zahřátí

    Víkendové menu pro zahřátí * polévka Bramborová se sušenými houbami * vydatné Kološvárské zelí * vegetariánské ...

Náš tip