• Hrušky v horkém krému z čokolády

    V minulém receptu jsme si představili lahodný hruškový koláč z Francie . I v tomto článku ještě zůstaneme u hrušek jako základní surovině ...

  • Jablkem ke zdraví

    Jablka, rozšířené a oblíbené to ovoce jsou nejen chutnou a často slaďoučkou svačinkou, ale především bohatou zásobárnou vitamínů. Jablko a...

  • Houbové řízky

    A je to tady! Hřiby konečně rostou, jsou všude a ve velkém množství, houbová sezóna je zde. Houbové recepty prostě nemůžou chybět. Dnes začneme...

  • Těstoviny s houbovou směsí

    Nedělní výlet do lesa byl nadmíru výnosný. Hřiby byly úplně všude, košík nám nestačil. Nakrájet, usušit, zamrazit, zavařit .... a co dál?  Dnes...

  • Houbové topinky

    Už samotná vůně a chuť čerstvě opečené topinky s česnekem navozuje příjemnou atmosféru. Když k ní přidáme podušené hříbky jemně okořeněné...

  • Omáčka (nejen) pro houbaře

    Houbová omáčka nebo-li houbovka patří mezi klasiku české kuchyně. Potřebujeme : 1 l hovězího vývaru 1 miska nakrajených hřibů 1...

  • Čarodějčino kedlubnové zelí

    Dnešní recept bude kedlubnové zelí, jak ho vaří čarodějka Hanka. Říkáte si, kdo je to to ta čarodějka Hanka? Je to správná ženská se srdcem na...

  • Zeleninová polévka s cizrnou

    Cizrna patří mezi luštěniny. Její jemně oříšková chuť si v poslední době získává i u nás řadu příznivců. Zrna cirzny konzumujeme převážně...

  • Milujete tatarák? Připravte si ho z brambor!

    Dali byste si tatarák, ale přece jen syrové maso vás krapet odrazuje? Tak zkuste tento recept a věřte, že si rovněž pochutnáte. Potřebujeme...

  • Vrabčáci sypaní tvarohem

    Recept pochází už z dob našich babiček, které si věděly rady za všech okolností. Je k němu třeba velmi málo surovin, základ jsou jen mouka a...

  • Lilkový řízek nejen pro vegetariány

    Původní oblastí výskytu lilku jsou podhorské a horské oblasti And v dnešním Peru. V současné době se pěstují jako zemědělská plodina prakticky...

  • Recepty pro nejmenší/1.díl

    Právě dnes vám našim čtenářkám, ale i čtenářům, přinášíme první díl připravované série článků o receptech pro ty úplně nejmenší. Jak tento...

  • Bramborová etuda v kuchyni

    Miluji brambory ve všech jejich podobách a miluji je nade vše. Nemusím to snad demonstrovat tím, že budu nosit ve vlasech bramborové květy jako...

  • Koláč s náplní

    Před prázdninami na našem webu proběhla soutěž firmy Labeta o nejlepší recept čtenářů s použitím jakéhokoliv výrobku této firmy. Soutěž samotná...

  • Plněná moravská kapsa

    Plněné kotlety jsou oblíbený pokrm, jelikož samotnou náplň lze lehce obměňovat dle toho, co máme doma zrovna k dispozici. Potřebujeme : ...

  • Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila

    Správný recept tohoto pokrmu je svíčková na smetaně , kdy jde o typický recept české kuchyně. Jedná se o hovězí pečeni ze svíčkové, která je...

Náš tip