• Špenátová polévka s jehněčím

    500 g jehněčího masa, asi 1,5 l vody, 250 g zmrazeného špenátu, 60 g tuku, 1 cibule, hladká mouka, sůl, pepř, jogurt Jehněčí maso...

  • Vánoční cukroví

    VÁNOČNÍ CUKROVÍ Nepřehlédněte naše recepty na vánoční cukroví! RADY pro začínající pekařky.. ukázat článek . ...

  • Pěna z tuňáka s bazalkou

    2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 2 žloutky, 2 lžíce žervé, sůl, pepř, 2 lžičky strouhané citronové kůry, dva svazky bazalky, listy zeleného...

  • Zázvor - pomocník nejen při nachlazení

    Zázvor, nepostradatelná ingredience asijské kuchyně je nejen kořením, ale i vvýtečným pomocníkem při boji s nachlazením. Vytváří totiž hřejivý...

  • Upečte si kaštany

    Jedlé kaštany (maróny) jsou plodem kaštanovníku setého Castanea sativa , mohutného stromu dorůstajícího až do výšky 35 metrů. Na pultech...

  • Taštičky z lístkového těsta plněné tuňákem

    600 g lístkového těsta, 340 g kukuřice z konzervy, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 2 natvrdo vařená vejce, 1 syrové vejce, svazek kopru,...

  • Jedlé kaštany pečené s šalotkami (Marrons)

    750 g jedlých kaštanů, 2 šalotky, 50 g másla, kajenský pepř, sůl, sekaná petrželka Kaštany po obvodu nařízneme, vložíme na plech a...

  • Omelety z brambor a celeru

    500 g brambor, 150 g celeru, 3 vejce, 2 dl mléka, 80 g hrubé mouky, 2 stroužky česneku, 100 g oleje na smažení, sůl, kečup nebo hořčice ...

  • Labužnické pečené a flambované kuře

    1 kuře, 3 lžíce oleje, 70 g másla, hruškový kompot, 4 lžíce smetany, 50 g ořechových jader, 4 lžíce brandy, 1 lžička worcesteru, sůl, pepř ...

  • Roštěnky s česnekovým máslem

    2 lžíce sezamových semínek, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, špetka pálivé papriky, 100 g změklého másla, 4 roštěnky, 4 lžíce oleje Sezamová...

  • Vaříme s Beaujolais Noveau

    Uvedení Beaujolais Noveau je jedním z největších vinařských svátků na světě. Každý rok, vždy třetí čtvrtek v listopadu je po celém světě...

  • Dušená jablka s tvarohovou pěnou

    1 kg jablek, 200 g cukru, 1/8 l voldy, 2 cm vanilkového lusku, šťáva u 1/2 citronu, 2 žloutky, 15 0g cukru, 500 g tvarohu, 1/4 l smetany ke...

  • Kapustový nákyp

    600 g kapusty, 200 g uzeniny, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 1 žemle, 1 dl mléka, sůl, pepř, 20 g tuku na vymazání, 1/2 cibule, strouhanka ...

  • Jehněčí na šafránu

    1 kg jehněčího masa bez kosti, 100 ml kyselé smetany, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2...

  • Kachna pečená s jablky

    2 kg kachny, 600 g jablek, 30 g cukru, 50 g rozinek, sůl, 50 g másla, 100 ml bílého vína Dobře vypranou kachnu osolíme, dáme péci, jablka...

  • Kaštanový krém (Créme de marrons)

    500 g jedlých kaštanů, 1 chemicky neošetřený citrón, 250 ml suchého bílého vína, 100 g cukru, 2-3 lžíce třešňovice nebo calvadosu, 150 g kysané...

Náš tip