• Bulharská myslivecká polévka

    100 g slaniny, větší cibule, 2 mrkve, lžíce hladké mouky, bobkový list, 2 dl bílého vína, 2 vejce, lžíce octa, sůl, petrželka Na kostičky...

  • Brambory zapečené s ananasem

    4 plátky anglické slaniny, 250 g brambor, 2 lžíce mléka, 30 g másla, 2 plátky ananasu, 30 g cukru, sůl Z brambor připravíme kaši obvyklým...

  • Bramborová kaše s pomerančem

    1 kg brambor, 1 pomeranč, 1 citron, sůl, pepř, polévkové koření, 1 cibule, 50 g oleje Oloupané čtvrtky krájené brambory uvaříme v osolené...

  • Tipy na víkend

    TIPY NA VÍKEND Milovníci klobásek těšte se! Ve čtvrtek 19.října začíná v maďarské Csabai tradiční klobásový festival . Na...

  • Mandlový nákyp

    140 g másla, 140 g cukru, 6 žloutků, 1 vanilínový cukr, 2 lžičky rumu, 140 g mandlí, sníh ze 6 bílků, 10 g másla, 10 g hladké mouky, 1/4 l...

  • Brynzový zákusek (pomazánka)

    200 g brynzy, 1 lžička mleté červené papriky, sůl, pepř, 1/2 l plnotučného mléka nebo kysané smetany, svazek ředkviček, svazek mladých cibulek...

  • Hermelín s ořechovou krustou

    4 kusy sýra Hermelín, vejce, strouhanka, jablko, 100 g nasekaných lískových jader. Strouhanku smícháme s nasekanými ořechy, z jedné strany...

  • Slané pečivo ze strouhaného tvarohu

    120 g polohrubé mouky, 200 g tvrdého tvarohu, sůl, 100 g másla, žloutek, hladká mouka na rozvalování těsta, vejce na potření, mletá paprika a...

  • RECEPT TÝDNE "Svačinka s BIO pomazánkou z rukoly a rajčat"

    K nedělní snídani jsme připravili jednoduchou, avšak vydatnou pochoutku.. mnohozrnný krajíček chleba s bio pomazánkou z rukoly a rajčat...

  • Segedínské halászlé

    1 kg různých ryb, 2 střední cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl Ryby očistíme, dobře vymyjeme a osušíme...

  • Zelňačka

    4 hrnky vody 1 malá sklenice sterilovaného zelí nožička klobásy sůl kmín 1 feferonka 2 syrové...

  • Hochepot

    750 g hovězího 750 g vepřové hlavy 350 g klobásy 50 g sádla 300 g mrkve 300 kedlubny 4 pórky ...

  • Zelňačka trochu jinak

    1/2 hlávky bílého zelí 1 střední pórek 2 brambory - přiměřeně 60 g rýže 30 g strouhaného sýra mletý...

  • Zvěřinová polévka

    odřezky a kosti ze zvěřiny 5 hrnků vody 3 zrnka pepře 3 kuličky nového koření 1 cibule 2 stroužky...

  • FOTOREPORTÁŽ: Paella

    Přinášíme vám mimořádnou fotoreportáž Tomáše E.Mozera dokumentující přípravu proslulé španělské paelly. Fotoreportáž je poplatná datu svého...

  • Zlatá polévka

    1 kg dýně nakrájené na kostky nebo 1/2 kg nakrájené mrkve 90 g másla 1/4 lžičky muškátového oříšku 1/4 lžičky mletého...

Náš tip