• Sekaná z kuřecího masa s jablky a vločkami

    Jemné kuřecí maso dochucené lahodnou chutí jablek, to je to pravá chuť. Vyzkoušejte. Potřebujeme : 600 g kuřecí maso 400 g jablek 200 g jemných ovesných vloček 4 bílky 250 g slaniny (plátky na vyložení formy na bábovku) 5 natvrdo vařených vajec (počet záleží na velikosti formy).   Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme...

  • VIDEO : Čokoládové crinkles

    Co se sk rývá pod podivným názvem crinkles ? Jsou to vlastně popraskané sušenky, kdy ihned po upečení jsou velmi měkké a křehké, při chladnutí...

  • Nebojme se ... SUŠI

    " Suši, to je přece sušená nebo syrová ryba s rýží, lekne se nezasvěcený konzument. Ne ne, opraví vás v japonské restauraci "... Suši ...

  • Upečte si doma oblíbené piškoty (nejen) pro děti!

    Máte rádi piškoty? Je to oblíbená pochoutka spojená s dětstvím snad každého z nás. Pojďme si je tedy zkusit vyrobit doma sami. Dětské...

  • Sušenky proti cestovní nevolnosti (nejen) pro pejsky

    Dnešní článek, přesněji recept, bude úplně jiný.  Proč, to pochopíte z následujících řádků. Nutno ale podotknout, že recept je pochopitelně...

  • Dýňová frittata

    Konzumace dýní má prokazatelně prospěšné účinky na náš organismus. Dýně jsou dobře stravitelné, a proto je mohou do jídelníčku zařadit nejen...

  • Dýňovo-kokosová pěna

    Zdravý jídelníček je spojený s lokálními a zároveň sezónními plodinami. K podzimu neodmyslitelně patří různé druhy dýní. U českých zákazníků...

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

  • Jablková buchta se skořicí

    Tento recept patří u nás doma mezi jeden z nejoblíbenějších. Mají ho rádi především děti a jeho velikou výhodou je  rychlá nenáročná příprava,...

  • Krůtí steak plněný žampióny

    Steak či stejk je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa. Obvykle se upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Potřebujeme...

  • Rajčatový koláč s kozím sýrem

    Přinášíme vám recept na netradiční slaný koláč. Přejeme dobrou chuť! Doba přípravy: 80 minut. 8 porcí. Ingredience na těsto: 100...

  • Jeřabiny na každý podzimní stůl

    Jeřabiny dozrávají! Najdete je všude, hlavně kolem cest. K čemu se však hodí v kuchyni? Přečtěte si, co o jeřabinách zjistila Florentýna. Až...

  • Tykvový koláč s vůní podzimu

    Podzim vždy září barvami. A to nejen barevným listím na stromech, ale také plody, jako jsou jablka, hrušky či jeřabiny, ale hlavní prim mezi...

  • Česnekové pomazánky

    Máme tady podzim. Na tom není jistě nic divného. Jenže s podzimem přichází i časté virózy. Jako přírodní lék (a hlavně prevence) se doporučuje...

Náš tip