• Jarní pampeliškový salát

    Pampeliška je významná léčivka. Sbíráme kořen před rozkvětem rostliny (březen – duben), listy (květen – září), nať s kořenem (březen – duben). Droga je bez zápachu a má mírně nahořklou chuť. Z kořene lze po usušení, upražení a rozemletí připravit hořkou „pampeliškovou mouku“. Ačkoli je pampeliška lékařská (též známá jako smetánka lékařská) ...

  • Jahodový džem s červenou řepou

    Máte rádi neobvyklé kombinace? V tom případě musíte zaručeně ochutnat jahodovou marmeládu s červenou řepou. Věřte, že vám ještě více bude...

  • Jahodová sezóna

    Jahody milují všichni. Nejlepší jsou čerstvé se šlehačkou, avšak sezóna je krátká. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na zbytek roku, kdy je o...

  • Jarní asijské závitky

    Orestovanou ochucenou směs s mladou svěží zeleninou naplníme do palačinkového těsta a máme zde lahodné závitky. Potřebujeme : 4 vejce ...

  • Jarní bylinková omeleta

    Jaro je v plném proudu, vše se krásně zelená a kvete a všude kolem nás se také začínají objevovat tolik potřebné bylinky. Pojďme si z nich dnes...

  • Mini mističkové bábovičky

    Pohanka je často užívanou surovinou ve zdravé výživě. Neobsahuje lepek, takže je na rozdíl od obilovin vhodná pro osoby trpící celiakií. Je ...

  • Slavnostní cupcakes plněné slaným karamelem

    Připravit svatební dezert můžete i sami! S cukrářskými pomocníky je možné zdobit nejen dorty, ale i menší dezerty, jako třeba cupcaky. Pokud...

  • Hrášek má zelenou! Vyzkoušejte zajímavé recepty!

    Kdo by neznal výrazně zelené kuličky hrášku. Na zahrádkách budou brzy dozrávat první lusky a narazíte na ně i v obchodech. Čerstvý, mladý...

  • Tokajské vepřové kotlety na víně

    Připravte si s námi chutný a jednoduchý recept na vepřové kotlety. Přejeme dobrou chuť! 4 kotlety hladká mouka na obalení olej...

  • Jarní kopřivová polévka

    Kopřiva se používá při nemocech kloubů, při krvácení z dásní, chudokrevnosti (anémie). Dá se také používat v kuchyni jako špenát. Kopřiva...

  • Recepty z jarní divočiny

    Je libo salát z hlohových pupenů, kopřivový špenát, mařinkový ryzlink či jarní zelenou omáčku, kterou prý zbožňoval Johann Wolfgang Goethe? ...

  • Hovězí roláda

    Asi většina z nás má ráda Španělského ptáčka. Vyzkoušejte podobný recept s trošku jinými ingrediencemi. Přejeme dobrou chuť! pláty hovězího...

  • Jablečník

    Jablečné moučníky jsou velmi oblíbené, a to jak pro svou šťavnatou chuť, tak hlavně celoroční dostupnost jablíček jako takových. A tak si...

  • Domácí šunkový salám

    Tajemná krabice na stole značí překvapení. Není ani malá, ani velká. Co to jen může být? Netrpělivě se k ní vrhám, rozbaluji a najednou na mě...

  • Jak to bylo s bramborami?

    Peruánci jsou na své brambory pyšní dodnes, tito potomci Inků pro ně mají více než tisícovku pojmenování tam, kde si my Evropané vystačíme s...

  • Dezert Coppa al ricotta

    Jemný dezert ze sýra Ricotta, to je určitě ta správná volba. Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky (obvykle) kravského, ovčího či...

  • Těstoviny s ořechovou omáčkou a vepřovou panenkou

    Jste také milovníci těstovin na každý způsob? Vyzkoušejte náš recept a určitě neprohloupíte. Dobrou chuť! 2 menší vepřové panenky 1...

Náš tip