Recepty

  • Tokajská vepřová kotleta

    Kotleta (z francouzského côtelette - tedy „žebírko“, a to původem z francouzského côte , resp. latinského costa , tedy „bok“, „žebro“) je...

  • Ořechová focaccia

    Focaccia je italský pečený chlebový výrobek podobný pizze. Focaccia se ochucuje olivovým olejem, solí, někdy bylinkami a cibulí, sýrem a...

  • Anýzová vejce v nálevu

    Vejce, vejce, vejce .... dnes kam se podíváme, vidíme vejce :-) A tak nelze jinak, než že i tento recept bude vajíčkový. A zcela jistě...

  • Vejce v závoji ...

    Velikonoční pondělí je spojeno s nadílkou. Tak schválně, kolik vajíček si dnes domů přinesli právě vaší kluci .... a když už jsme u toho, kolik...

  • Vajíčkový velikonoční salát

    Velikonoce jsou mimo jiné spojeny s vajíčky. A tak si pojďme ukázat recept, kde právě daná vajíčka krásně využijeme a náš jídelní stůl oživíme....

  • Vajíčkový velikonoční salát jinak

    V minulém článku jsme si ukázali, jak na vajíčkový velikonoční salát , a v tomto článku si ukážeme recept podobný, a přesto jiný, aneb jak na...

  • Vajíčka z kynutého těsta

    Velký pátek , který je právě dnes - den Kristova ukřižování, je v lidových pověrách spojován s magickými silami. V tento den se měly otevírat...

  • Velikonoční beránek z banánů

    Velikonoční beránek je druh sladkého pečeného pokrmu, který se připravuje tradičně na Velikonoce, ve tvaru ležícího beránka, či jiného...

  • Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem

    Věříte, že co je zdravé, nemůže být dobré? Spojením kvalitních rostlinných olejů a másla vznikl výrobek, který přináší zdraví a skvělou...

  • Špenátová polévka

    Polévka je jedna z hlavních položek menu. Obvykle se podává jako předkrm před hlavním chodem , v rámci běžného stravování během pracovního...

  • Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

    Neděle je ten pravý čas na tento vynikající moučník. Vločky, banány, jogurt, kokos a další suroviny způsobí dokonalou harmonii chuti, které...

  • Pomazánka s ovesnými vločkami

    Jarní zdravá pomazánka, to je přesně to, co nám dodá v tento čas tu správnou porci energie. Potřebujeme : 100 g Lučiny 1...

  • V hlavní roli ... FENYKL

    Podle písemných záznamů se fenykl sladký rozšířil z dominikánské zahrady kláštera sv.Gallena v Itálii už v 9.století. Znali jej tedy Egypťané,...

  • Švédský sypaný koláč

    Když jsem na tento recept narazila poprvé, říkala jsem si, že to přece nemůže fungovat, z toho nikdy nemůže vzniknout lahodný koláč. Omyl. Může...

  • Vepřová panenka se salátem

    Svíčková je maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky skotu. Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o...

  • TIP: Máslo, nebo olivový olej? Teď můžete mít to nejlepší z obojího!

    Když se chuť másla snoubí s olivovým olejem Představte si piknik s rodinou nebo přáteli pod toskánským sluncem. Čerstvé křupavé bagety,...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz