Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Lahodné malinové semifreddo

Lahodné malinové semifreddo

8.7.2016 - AndreaP.

Tato mražená dobrota se dá připravit velice snadno, kdy navíc ani o surovinové náročnosti se u semifredda určitě mluvit nedá, stačí pár vajíček, cukr, šlehačka a něco ovoce. Tím, že se vše našlehá a rychle zpracuje, zůstane ve vzniklé emulzi uvězněno mnoho vzduchu, který pak dělá semifreddo lehčí. Před podáváním by však mělo poněkud povolit krátkým pobytem v lednici. Existuje mnoho receptů, z nichž velká část používá syrová vejce. Takový však tentokrát nečekejte, zárodky salmonely držme dál od těla.

Potřebujeme :

  • 3 vejce
  • 125 g cukru krupice
  • 120 g malin
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

 

Vejce s cukrem našlehejte do husté pěny, nejlíp to jde v kuchyňském robotu.

Našlehanou směs přendejte do tepelně odolné mísy a umístěte nad hrnec se sotva vřící vodou. Dál šlehejte ruční metličkou, dokud směs neohřejete na takovou teplotu, že v ní nedokážete deset sekund udržet prst.

Uvařenou hmotu přendejte zpět do robota a nechejte ještě několik minut šlehat, dokud pěna nezchladne na pokojovou teplotu.

Maliny (či jiné oblíbené ovoce) rozmačkejte vidličkou. Šlehačku našlehejte do husta. Maliny i šlehačku rychle a jemně zapracujte do vaječné pěny, přendejte do malé chlebíčkové formy a nechte alespoň 4 hodiny mrazit.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz