Recepty

  • Kávovo-ořechové a kávovo-čokoládové muffiny

    Suroviny: 5 vajec 130 g pískový cukr 1 skořicový cukr 1 – 2 lžičky uvařené instantní kávy 150 g hladké mouky ½ kypřícího prášku...

  • Spokojení ježečci z domácích houstiček

    Připravte pro vaše děti užasné ježečci z domácích houstiček. Recept pro vás připravilo MP...

  • Povidlová bábovka

    Je vláčná, velmi chutná, rychlá a svým způsobem univerzální, neb do těsta se dá přidat cokoliv (nejen ořechy uvedené v popisu). Vhodná nejen k...

  • Polévka Harira

    Máte rádi netradiční zahraniční kuchyně a jejich recepty? Pak tady tato polévka je pro vás to pravé. Potřebujeme : 1 šálek rýže 1 a...

  • Indická pomazánka

    Také často přemýšlíte, co si zas jen na to pečivo namazat? Jedná se o typický problém běžného rána, kdy se spěchá do práce či do školy. Jistě...

  • Ovocný (nejen) vánoční chlebík

    Sušené ovoce, oříšky, anýz, skořice, rum a další suroviny, tak to vše dělá z tohoto receptu recept vánoční. Tento chlebík si ale jistě můžete...

  • Bramborový trhanec na pánvi

    Jídlo, které připomíná dobu našich babiček. Málo lehce dostupných surovin, rychlá příprava, to je to pravé v tento čas. Potřebujeme : ...

  • Vánoce bez lepku

    Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené...

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

  • Svatomartinský oběd se neobejde bez husího kaldounu! Připravte ho s masovými knedlíčky a domácími raviolkami!

    Svátek sv.Martina je sice pár dní za námi, ale martinské hody si můžete ještě v některých restauracích dopřát. Pakliže už to letos nestihnete,...

  • Kuskus mnoha zemí

    Ve středu jsem objevila ve spíži zbytek kuskusu a vytvořila z něj následující večeři. Název měl být původně prozaický  Kuskus "co dům dal" . ...

  • Žralok na talíři

    Žralok modravý. Jeho maso je bílé, jemné a výborné. Hodí se pro všeobecné využití, někdy však může být cítit čpavkovitými látkami, mimo...

  • Tuky jsou nedílnou součástí mnohých receptur, ale je třeba umět vybírat ty správné!

    Chuť a vůně předurčují jednotlivé tuky k použití do konkrétních pokrmů. Velkou pozornost je nutné věnovat i tepelné stabilitě tuku a tudíž...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz