• Sýrové fondue z goudy

    Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Abeceda fondue, aneb tajemství taveného pokrmu . A my se přesuneme rovnou k...

  • Srnčí paštiku s brusinkami zvládnete i sami doma

    Podzim to není jen padající listí a rozloučení se slunnými dny, ale je to také jedinečné období, kdy si můžeme dopřát výborné zvěřinové...

  • Vaječné topinky

    Znáte to .... neodhadnete množství chleba a tento najednou zbyde, je už okoralý a nikdo z rodiny na něj nemá zrovna chuť (ano, ano, každý by si...

  • Vynikající salát pokaždé jinak

    Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod...

  • Salát z pečených rajčat

    Začíná sezóna rajčat, které jsou má nejoblíbenější zelenina vůbec. V okamžiku, kdy se mi na zahradě začervená první kousek, začíná období, kdy...

  • Jahody s vanilkovou pěnou

    Jahody se konzumují jak za syrova po utržení z keříku, tak i po tepelné úpravě, přidávají se jako náplň například do ovocných (jahodových)...

  • Netradiční Oskarovy jahody

    Sezóna jahod je v plném proudu, a tak nesmí chybět jahodové recepty. Dnes vás ale čeká jeden speciální, posuďte sami. Potřebujeme : 1...

  • Cibulovo slaninový quiche

    Slaný koláč, nebo-li quiche, je původem z Francie, kdy první zmínky o něm pocházejí už ze 16.století. V dnešní době se už zcela běžně zařazuje...

  • Benediktova vejce na toustu

    Tato úprava vajec nejen, že skvěle vypadá, když jí na talíři naservírujeme před hosty, ale také skvěle chutná. Přesvědčte se. Ingredience: ...

  • Co s vejci po Velikonocích?

    Ať už se vám doma nahromadí jakékoliv množství vajec vařených natvrdo, není třeba zoufat, přemýšlet co s nimi a nakonec je balit rodinným...

  • Pikantní paprikový salát

    Nejen počasí za okny, ale také kalendář jasně ukazuje, že jaro je tady. Je tedy nejvyšší čas začít s odlehčeným jarním jídelníčkem, aby si náš...

  • Chutná domácí paštika ve dvou verzích

    Přehlídka kýče a invaze rudých srdíček, které každoročně předchází 14. únoru, ho nepatřičně proměnily v oslavu konzumu. Přitom původně je...

  • Hráškové placky s uzeným lososem

    Hráškové placky zcela jistě obohatí váš stůl, ať už jako zajímavý předkrm a nebo malé pohoštění. Sladký hrášek skvěle doplňuje chuť uzeného...

  • Ďábelská topinka

    Sladká chuť kam se podíváte. Po Vánocích jsme jí asi plní. Naštěstí se blíží Silvestr, a ten je zase trošku o jiných chutích, i když mnozí z...

  • Houbové topinky

    Už samotná vůně a chuť čerstvě opečené topinky s česnekem navozuje příjemnou atmosféru. Když k ní přidáme podušené hříbky jemně okořeněné...

Náš tip