• Zahýbance (rok 1937)

    V dnešním článku se vydáme opět do historie, a to k receptům našich prapředků, tentokráte zabrousíme do roku 1937. Inspirací budiž nám kniha...

  • Bramborové halušky se zelím a cizrnou

    Cizrna obsahuje vitamíny B, C a E, provitamín A, železo, mangan, vápník a fosfor. Velké množství vlákniny a omega3 a omega6 mastné nenasycené...

  • Vynikající švestkové knedlíky s mandlemi!

    Na stromech jsou již uzrálé švestky. Co z  nich připravit? Udělejte klasiku! Švestkové knedlíky! Vyzkoušejte náš recept vylepšený mandlemi a...

  • Lahodný špenátový věnec

    Dneska si zahrajeme na Pepka námořníka, který měl rád špenát. Zde je recept, který ozvláště v těchto horkých dnech potěší. Potřebujeme : ...

  • Lilkové špagety s artyčokovou omáčkou

    Špagety na tisíc způsobů, to je vždy sázka na jistotu, když nás tlačí čas, případně příliš horké počasí na nějaké extra vyvařování u...

  • Drůbeží domácí paštika

    Po odmlce se v plné síle navracíme k našemu letošnímu celoročnímu seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz , kdy dnes si připravíme 17. -...

  • Jaké karbanátky k obědu? Cuketové!

    Karbanátek je druh hlavního jídla obsahující maso. Jedná se o soudržnou směs nasekaného a rozemletého masa s dalšími ingrediencemi jako je...

  • Kaiserschmarrn, nebo-li císařský trhanec. Dezert, který musíte ochutnat!

    Jedná se o klasický sladký dezert, původem z Rakouska, často nazývaný jako císařský trhanec. Císařský proto, že jedna z mnoha legend říká, že ...

  • Lahodné zákusky s mozzarellou!

    Mozzarella patří mezi oblíbené sýry a tak vám přinášíme recept na její další chutné využití. Doporučujeme k večeři a k tomu nějaký chutný ...

  • Usušte si svoje ... RAJČE

    Pakliže přemýšlíte, jak zpracovat velkou rajskou úrodu nebo ve své kuchyni hbitě rajčata využíváte, vězte, že právě nyní je ta správná doba si...

  • Chalupářský letní pekáč

    Níže uvedený recept je přesně takový, jaký si představím (a určitě nebudu sama) pod pojmem chalupářské vaření. Léto je ideální období, kdy...

  • Zapečená houska - rychlá večeře

    Znáte to? Příjdete unaveni z práce a nevíte co rychle připravit k večeři. Stát u plotny se vám rozhodně nechce, ale jíst je třeba. Přinášíme...

  • Lahodné plněné žampiony na smetaně

    Nemáte chuť na maso a jste milovníci hub? Vyzkoušejte náš recept na plněné žampióny. Přejeme dobrou chuť! 500 g velkých žampionů 80 g...

  • Grilovaná zelenina a česnekový dip

    Grilování patří k létu, a proto každý rok netrpělivě vyhlížíme sluneční paprsky, abychom mohli rozpálit grily a v poklidu usednout k té...

  • Cuketové recepty

    Cukety jsou spojeny s létem. Není jich nikdy dost. Není to ale až tak dávno, co cukety byly relativně neznámé, v dnešní době jsou už zcela...

Náš tip