Recepty | Bezmasá jídla

  • Banánový nákyp

    Banán je protáhlé ovoce a plod banánovníku. Jde o velice žádanou komoditu produkovanou zemědělci tropických zemí, kde tvoří významnou...

  • Recepty bez masa po celý den

    Chcete jíst méně masa či ho přestat jíst úplně, ale bojíte se, že vašemu jídelníčku bude „něco“ chybět? Přinášíme vám ukázkový jídelníček,...

  • Papriky plněné sýrovou peřinou

    Tento recept je geniální hned v několika směrech. Začala bych tím, že mi jej prozradila Blanka, která je vegetariánka, takže je to recept...

  • Bramborová kaše s koprovou příchutí

    Tato jemná a lahodná bramborová kaše je ideální přílohou k rybímu masu. Její příprava se nijak neliší od běžné bramborové kaše, jen následné...

  • Džajpur Karí

    Vyzkoušejte tradiční indický recept na kuřecí maso. Dobrou chuť! Suroviny na 4 porce 4 ks kuřecích prsou 6 ks jablek bez...

  • Lívance s morušemi a ovocnou omáčkou

    Vyzkoušejte zajímavý recept, který je nejen chutný, ale i zdravý. Potřebujete (na 2 porce): 20 g (2 polévkové lžíce) Neobotanics®...

  • Brokolice v odpalovaném těstě

    V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a ...

  • Guláš z hlívy ústřičné

    Jednoho dne se mi v kuchyni objevila hlíva ústřičná. Ležela jen tak na lince, krásně houbovitě voněla a vyzývavě se na mě dívala ... asi tím...

  • Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou

    Ingredience 6 plátků bagety nebo jiného italského chleba Bertolli s máslem a olivovým olejem 2 červené papriky 2 žluté či...

  • Lilkovo-těstovinový dort

    Snadno a levně v obchodě ulovíte dobrý lilek. Pozor si dejte jen na ty přerostlé kusy, jejichž enormní velikost nevěstí nic dobrého. Lilku...

  • TIP: Máslo, nebo olivový olej? Teď můžete mít to nejlepší z obojího!

    Když se chuť másla snoubí s olivovým olejem Představte si piknik s rodinou nebo přáteli pod toskánským sluncem. Čerstvé křupavé bagety,...

  • Barevná zeleninová pochoutka

    Zelenina je v potravě důležitým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a dalších prospěšných látek. Z tohoto důvodu bychom jí měli...

  • Plněné rohlíky s meruňkami

    aneb sladká večeře z dob našich babiček. Ano, vidíte správně dnešní recept je opět vytažen z nekonečného archívu skvělých receptů našich...

  • Hermelínové trojhránky s brusinkovým dipem

    Nebojte se a vyzkoušejte - smažený hermelín doopravdy může fungovat bez obligátní tatarky! S brusinkami mu to také velmi svědčí. Zvlášť když...

  • Masopustní brambory, aneb bramborová kaše jinak

    Masopust je slavnostní období začínající po svátku Tří králů (6.ledna), kdy jeho konec je závislý na datu Velikonoc a končí tak v rozmezí od...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz