Recepty | Bezmasá jídla
-
Banánový nákyp
Banán je protáhlé ovoce a plod banánovníku. Jde o velice žádanou komoditu produkovanou zemědělci tropických zemí, kde tvoří významnou...
-
Recepty bez masa po celý den
Chcete jíst méně masa či ho přestat jíst úplně, ale bojíte se, že vašemu jídelníčku bude „něco“ chybět? Přinášíme vám ukázkový jídelníček,...
-
Papriky plněné sýrovou peřinou
Tento recept je geniální hned v několika směrech. Začala bych tím, že mi jej prozradila Blanka, která je vegetariánka, takže je to recept...
-
Bramborová kaše s koprovou příchutí
Tato jemná a lahodná bramborová kaše je ideální přílohou k rybímu masu. Její příprava se nijak neliší od běžné bramborové kaše, jen následné...
-
Džajpur Karí
Vyzkoušejte tradiční indický recept na kuřecí maso. Dobrou chuť! Suroviny na 4 porce 4 ks kuřecích prsou 6 ks jablek bez...
-
Lívance s morušemi a ovocnou omáčkou
Vyzkoušejte zajímavý recept, který je nejen chutný, ale i zdravý. Potřebujete (na 2 porce): 20 g (2 polévkové lžíce) Neobotanics®...
-
Brokolice v odpalovaném těstě
V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a ...
-
Guláš z hlívy ústřičné
Jednoho dne se mi v kuchyni objevila hlíva ústřičná. Ležela jen tak na lince, krásně houbovitě voněla a vyzývavě se na mě dívala ... asi tím...
-
Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou
Ingredience 6 plátků bagety nebo jiného italského chleba Bertolli s máslem a olivovým olejem 2 červené papriky 2 žluté či...
-
Lilkovo-těstovinový dort
Snadno a levně v obchodě ulovíte dobrý lilek. Pozor si dejte jen na ty přerostlé kusy, jejichž enormní velikost nevěstí nic dobrého. Lilku...
-
TIP: Máslo, nebo olivový olej? Teď můžete mít to nejlepší z obojího!
Když se chuť másla snoubí s olivovým olejem Představte si piknik s rodinou nebo přáteli pod toskánským sluncem. Čerstvé křupavé bagety,...
-
Barevná zeleninová pochoutka
Zelenina je v potravě důležitým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a dalších prospěšných látek. Z tohoto důvodu bychom jí měli...
-
Plněné rohlíky s meruňkami
aneb sladká večeře z dob našich babiček. Ano, vidíte správně dnešní recept je opět vytažen z nekonečného archívu skvělých receptů našich...
-
Hermelínové trojhránky s brusinkovým dipem
Nebojte se a vyzkoušejte - smažený hermelín doopravdy může fungovat bez obligátní tatarky! S brusinkami mu to také velmi svědčí. Zvlášť když...
-
Masopustní brambory, aneb bramborová kaše jinak
Masopust je slavnostní období začínající po svátku Tří králů (6.ledna), kdy jeho konec je závislý na datu Velikonoc a končí tak v rozmezí od...
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Soutěžte o balíček produktů od Panzani, včetně poslední novinky!
- Soutěžte o balíček zkrášlující a pečující kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte a získejte doplňky stravy Naturevia pro zdravá játra
- Vyhrajte speciální White Concept Anti-pigment sérum od české kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte o vstupenky na představení Malý princ v novém scénickém zpracování
- Obec Pohled: Neklidná duše mrtvého správce i tragický osud údajné čarodějnice
- Děsivé legendy a pověsti o čarodějnicích, tentokrát ze španělské Galicie
- Moravský Beroun, místo čarodějnických procesů, řádění upírů i zjevování nebezpečných duchů
- Svitavsko plné tajuplných jevů: Nešťastná Bílá paní, ukrytý poklad i ďábelsky potrestaný majitel panství
- Tajemný hrad Svojanov: Prokletí žen jménem Kateřina a další paranormální jevy
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz