Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Džajpur Karí

Džajpur Karí

29.5.2016 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte tradiční indický recept na kuřecí maso. Dobrou chuť!

Suroviny na 4 porce

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 6 ks jablek bez jadřince
  • 50 g másla
  • 150 g cibule
  • 150 g mrkve
  • 80 g petržele
  • 1 polévková lžíce Podravka Asie
  • 100 ml smetany

Příprava

Jablka zbavená jadřince pečeme společně s máslem cca na 170 °C po dobu asi 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli, mrkev a petržel. Nejdříve si orestujeme cibuli a až bude nazlátlá, přidáme mrkev, petržel a vše společně orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Dále přidáme pečená jablka a vše rozmixujeme. Okořeníme Podravkou Asie, krátce povaříme a následně omáčku zjemníme vmícháním smetany. Kuřecí prsa osmažíme, dokud není kuře měkké, okořeníme Podravkou Asie a ještě krátce podusíme. Karí podáváme ideálně s jasmínovou rýží.

TIP: Exotická příchuť Podravka Asie v sobě vedle orientálního koření (kurkumy a koriandru), skrývá také exotickou a na východě nepostradatelnou chuť zázvoru. Díky této variantě z řady výrobků Podravka si můžete udělat malý výlet do Asie z pohodlí vaší kuchyni. Podravka Asie 100g, cena 22,90 Kč

 

 

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz