Recepty
-
Pečená dýně: Ideální podzimní večeře pro chladné dny
S nastupujícím podzimem přichází na řadu dýňová sezóna. Jako první si tentokrát představíme recept na pečenou dýni. Ta je skvělou volbou, pokud hledáte zdravou a chutnou přílohu nebo dokonce hlavní chod na příjemnou podzimní večeři....
-
Frikadely nebo karbanátky? Vyzkoušejte houbovou verzi!
Houbové frikadely, nebo chcete-li karbanátky, jsou skvělou alternativou k těm tradičním masovým, které...
-
Šťavnatá kachna s pálivým nádechem
V dnešním receptu se přeneseme do světa plného vůní a chutí. Recept na klasickou pečenou kachnu asi...
-
Gurmánské rizoto s hovězím masem a bílým vínem
Rizoto s hovězím masem a vínem je lahodné a syté jídlo, které kombinuje jemnost hovězího masa...
-
Frittata z těstovin: Skvělý způsob, jak využít zbytky
Pokud hledáte rychlý a chutný způsob, jak si připravit těstoviny, eventuálně jak dokonce zužitkovat zbylé...
-
Celerový krém: Polévka plná vitamínů a minerálů
Jak připravit ze zdánlivě obyčejných surovin delikatesu? Celerový krém je lahodná a zdravá...
-
Křehké hruškové taštičky, moučník připravený do půl hodiny
Listové těsto je velmi oblíbené. Je křehké a doslova se rozplývá na jazyku. Jeho...
-
Hruškový koláč s bohatou sýrovou náplní a křehkým těstem
Blíží se nám podzim, a ten je mimo jiné obdobím slaďoučkých šťavnatých hrušek....
-
Sladký toustový štrúdl (nejen) na ráno. Rychlovka, která vám zachrání hektické dny
Při hektickém září, kdy se všichni vracíme do pracovního a školního režimu, je...
-
Jablkový koláč Džaldí-džaldí: Sladká pochoutka za pár minut
Jablkový koláč Džaldí-džaldí je rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete pro jeho...
-
Odvěký lék na všechno! Poctivý kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi krok za krokem
Poctivý kuřecí vývar je nejen lahodným pokrmem, ale také skutečným životabudičem a lékem na...
-
Dušené vepřové maso na zázvoru. Pikantnost i jemnost v každém soustu!
Vepřové maso na zázvoru je oblíbený recept, který kombinuje jemnou chuť vepřového masa s...
-
Francouzské brambory pro celou rodinu za pár korun
Francouzské brambory jsou oblíbeným pokrmem, který rychle zasytí celou hladovou rodinu. Příprava...
-
Štrúdl, který milujeme: Oblíbený moučník v novém kabátě
K moučníkům, kde jednu z hlavních rolí hrají jablka, se vracíme v redakci celkem pravidelně, protože...
-
Máte rádi staré české recepty? Upečte si chroupáčky
V této rubrice docela často zabrousíme do receptů našich předků, jelikož dobře víme, že zejména naše...
-
Lahodné rajčatové rizoto. Tradiční pokrm s moderním nádechem
Rajčatové rizoto je skvělý způsob, jak využít čerstvá rajčata, která ještě stále hojně...
-
Holandská pomazánka aneb jak připravit rychlou chutnou svačinu
Holandská pomazánka je oblíbená pochoutka, která se skvěle hodí na chleba nebo bílé či...
- Emoji srdíčka a vaše digitální vyjádření pocitů, které chcete sdělit: Používáte ty správné barvy?
- Nevěra a manželské konflikty. Proč se to děje, vysvětluje klinická psycholožka
- Historický a unikátní snímek tvarůžkového průkopníka byl pořízen před 115 lety
- Fashion vychytávky do deštivého počasí: Vsaďte na vrstvení a boty s gumovou podrážkou
- Sakshuka: Tradiční blízkovýchodní jídlo plné rajčat, které propojuje jednoduchost s exotickou chutí
- Bývalé královské město Vodňany je opředené řadou legend
- Slovenský zámek Bytča: Soudní procesy s pomocníky Čachtické paní i legenda o drakovi
- Přírodní park Prokopské a Dalejské údolí skrývá tajemná a magická místa
- Zámek Kuřim, sídlo Černé paní i dějiště podivných jevů
- Tajemná alchymistická dílna stávala v centru Prahy. Navštěvoval ji i Rabbi Löw, tvůrce Golema
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz