Vánoční rybí polévka je jednou z těch tradičních lahůdek, které dokážou v okamžiku navodit tu správnou sváteční atmosféru. Každá rodina má svůj osvědčený recept, který se dědí z generaci na generaci, a příprava této polévky je rituálem, který nás spojuje s našimi předky. Každý z těchto receptů má své tajemství, někdo přidává jikry a mlíčí, jiný smetanu nebo bílé víno. Výsledkem je ale vždy polévka plná bohaté chuti a vánoční atmosféry. Rybí polévku si můžeme pochopitelně připravit kdykoliv během roku, ale prostě jedno je prokázané, o Vánocích chutná prostě jinak, nejlépe.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 200 g uvařeného hrachu
- 400 g okrajových porcí a kostí z ryby
- 1 mlíčí
- 1 jikry
- 100 g kořenové zeleniny
- ½ lžičky pepře
- sůl
- muškátový květ
- 2 žemle
- 1 lžíce másla na osmažení
Z rybího masa a kořenové zeleniny si uvaříme silný vývar.
Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme a dáme do proceděného vývaru. Přidáme rozmačkaný hrách, maso z vývaru, pepř, sůl, muškát a povaříme. Přidáme i drobně nakrájenou zeleninu z vývaru.
Dochutíme a podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a usmaženou na másle.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.