Palačinky zná asi každý z nás, je to klasika obsahující mléko, vejce, mouku, sůl a cukr, pokud je děláme ve sladké verzi. Tyto palačinky, které dnes přinášíme, se v jedné surovině nepatrně liší, výsledek pak ale bude překvapivě odlišný a lahodný. My totiž klasické mléko běžně používané zaměníme za mléko kyselé, jako je kefír či podmáslí. Použitým kyselého mléka totiž dosáhneme tentokrát jiné, velmi dobré jemné chuti.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 hrnky kyselého mléka- kefír, podmáslí
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- citronová kůra
- 1 hrnek hladké mouky
- špetka soli
- olej na smažení
Hladkou mouku osolíme, postupně přidáváme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a cukr.
Zhoustlé těsto lijeme na vymaštěnou a rozpálenou pánev, kde je smažíme z obou stran dozlatova.
Palačinky plníme zavařeninou, srolované lehce posypeme cukrem.
Vynecháme-li při přípravě těsta cukr, vzniknou nám palačinky na slano, tyto pak plníme nádivkou masitou nebo zeleninovou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.