Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Máte rádi kefír či podmáslí? Připravte si z nich skvělé nadýchané palačinky

Máte rádi kefír či podmáslí? Připravte si z nich skvělé nadýchané palačinky

28.11.2024 - AndreaP.

Palačinky zná asi každý z nás, je to klasika obsahující mléko, vejce, mouku, sůl a cukr, pokud je děláme ve sladké verzi. Tyto palačinky, které dnes přinášíme, se v jedné surovině nepatrně liší, výsledek pak ale bude překvapivě odlišný a lahodný. My totiž klasické mléko běžně používané zaměníme za mléko kyselé, jako je kefír či podmáslí. Použitým kyselého mléka totiž dosáhneme tentokrát jiné, velmi dobré jemné chuti.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 2 hrnky kyselého mléka- kefír, podmáslí
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • citronová kůra
  • 1 hrnek hladké mouky
  • špetka soli 
  • olej na smažení

 

Hladkou mouku osolíme, postupně přidáváme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a cukr.

Zhoustlé těsto lijeme na vymaštěnou a rozpálenou pánev, kde je smažíme z obou stran dozlatova. 

Palačinky plníme zavařeninou, srolované lehce posypeme cukrem.

Vynecháme-li při přípravě těsta cukr, vzniknou nám palačinky na slano, tyto pak plníme nádivkou masitou nebo zeleninovou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz