Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Lahodné vepřové ledvinky na víně

Lahodné vepřové ledvinky na víně

27.11.2024 - AndreaP.

Ledvinky, jedno z těch jídel, které člověka buď nadchne, nebo ho nechává chladným. Tento rozporuplný pokrm má své věrné příznivce, ale i zaryté odpůrce. Pokud patříte do první skupiny nebo máte chuť ledvinky konečně vyzkoušet, máme pro vás jednoduchý a rychlý recept. Připravte si chutný pokrm, který možná změní váš pohled na tuto delikatesu.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 4 vepřové ledvinky
  • 100 g másla
  • 1/2 sklenky bílého vína
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

 

Ledvinky odblaníme, omyjeme, osušíme utěrkou a na rozpáleném másle opečeme po obou stranách.

Osolíme, přendáme na ohřátou mísu, rychle nakrájíme na tenké plátky, přiklopíme a postavíme na kastrol s horkou vodou, než připravíme omáčku.

Do kastrolku, ve kterém jsme ledvinky pekli, nalijeme víno, zředěnou hořčici a přidáme kousek másla, sekanou petrželku, mletý pepř a citronovou šťávu. Necháme prohřát, ale nevaříme, nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz