Recepty | Zajímavosti a ostatní
-
Rebarbora – kyselý poklad v kuchyni a jeho rozmanité použití
Rebarbora je fascinující rostlina, která se v kuchyni chová jako ovoce, a přesto je zeleninou. Její původ...
-
Rebarborová sezóna: Jak ji využít naplno a zároveň předejít zdravotním rizikům
Rebarbora pochází z Číny a Mongolska, ale v Evropě se stala oblíbenou až v 18. století. Tato rostlina,...
-
Jak na lehkou jarní stravu? Tipy a recept pro svěží květen
Květen je měsíc, kdy se příroda probouzí naplno a stejně tak i naše tělo touží po lehčí,...
-
Zapomeňte na obyčejné přílohy - chřest je hvězda sezóny!
Chřest všude, kam jen oko dohlédne! Jeho sezóna vrcholí v květnu a červnu, což znamená, že právě teď...
-
Slané kouzlo tvarohu aneb připravte si sýry, pečené dobroty i křupavé tyčinky
Tvaroh je jedním z nejvšestrannějších mléčných výrobků, který si našel...
-
Ovoce na přelomu dubna a května: Co si dopřát a jak ho využít?
Jaro je obdobím obnovy a svěžesti, což se odráží nejen v přírodě, ale také na našich...
-
Je kopřiva jen plevel? Ne, je to poklad pro váš talíř!
Kopřiva, často považovaná za obyčejný plevel, je ve skutečnosti neuvěřitelně cennou rostlinou, kterou lze využít nejen k...
-
Cesta čokolády aneb od kakaového bobu po lahodný dezert v podobě lava dortíčků
Čokoláda je jednou z nejoblíbenějších sladkostí na světě a její historie sahá tisíce...
-
Pampeliška v kuchyni: Zdraví, chuť a udržitelnost v jednom
Pampeliška, známá jako nenápadná květina, která často pokrývá louky a zahrady, si...
-
10 kouzelných způsobů, jak využít pampelišky v kuchyni
Když se podíváme na rozkvetlou louku nebo zahradu, kde se žluté hlavičky pampelišek pyšně tyčí směrem...
-
Jarní bylinky: Síla přírody pro vaše tělo
Jaro je obdobím, kdy se příroda probouzí k životu a s ní i množství léčivých bylinek,...
-
Tři snadné recepty z jarních bylinek, které očistí vaše tělo
Jaro, s jeho svěží vůní, sluncem a kvetoucí přírodou, je časem, kdy se vše probouzí k životu –...
-
Vídeňská kavárenská kultura: Je libo melange, Franziskaner, Einspänner nebo Fiaker? Biedermeier?
Díky své jedinečnosti byla v roce 2011 zapsána Vídeňská kávová kultura na seznam...
-
Za vůní česneku aneb znáte všechny triky pro jeho dokonalé využití?
Česnek, zázračná surovina, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Je nejen nepostradatelným...
-
Lahodný závin: Od historie listového těsta k chuti špenátu
Chystáte se na přípravu jednoduchého a chutného receptu, který zvládne i začátečník v...
-
Klíčení semínek připomíná jarní zázrak přímo ve vaší kuchyni
Jaro je čas probouzení přírody a nový začátek. A co kdybychom přenesli kousek tohoto kouzla přímo do...
- 10 kouzelných způsobů, jak využít pampelišky v kuchyni
- Pampeliška v kuchyni: Zdraví, chuť a udržitelnost v jednom
- Velikonoční hody za námi a jak se vrátit k lehčí stravě
- Cesta čokolády aneb od kakaového bobu po lahodný dezert v podobě lava dortíčků
- Je kopřiva jen plevel? Ne, je to poklad pro váš talíř!
- Soutěžte a vyhrajte Frosch EKO Prací prostředek sensitive Aloe vera
- Soutěžte o nové hry od českého výrobce EFKO, které přinášejí kouzlo oblíbených klasických pohádek
- Soutěžte a získejte doplňky stravy Naturevia na močové cesty
- Volba spotřebitelů 2025: Vyberte nejlepší výrobek a vyhrajte!
- Vyluštěte křížovku a soutěžte o dámský dres na kolo
-
Procvičte si nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
-
Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.