Recepty | Konzervování
-
Meruňková marmeláda – zavřete léto do sklenice
Pochází z horkých krajin Asie, ale v českých zahradách se meruňky zabydlely jako doma. Povětrnost jim někdy...
-
Domácí třešňový džem s kapkou citronu a vanilky
Třešňový džem je voňavý poklad plný letního slunce — skvělý na tousty, do jogurtu, na...
-
Zavařování třešní: Letní poklad ve sklenici
Třešně jsou jedním z nejoblíbenějších sezónních plodů – šťavnaté, sytě...
-
Cibulové čatní: Lahodná dochucující omáčka pro svěží jarní pokrmy
Čatní (anglicky chutney) je neodmyslitelnou součástí indické kuchyně, kde se používá k...
-
Nejlepší způsob, jak využít přebytek letního ovoce? Vyzkoušejte kandování!
Léto je obdobím hojnosti, kdy naše zahrádky a trhy přetékají čerstvým ovocem. Ale co dělat,...
-
Zavařte si papriky na zimu. Křupavý sladkokyselý salát, který vás překvapí!
Pokud máte na zahradě bohatou úrodu paprik, neváhejte a připravte si je na zimu. Až budou papriky drahé,...
-
Bez cukru, ale plné chuti! Jablečné pyré pro každou příležitost
Většina z nás, kdo má vlastní zahradu, tak zná stromy obsypané jablky. Prostě konec letního...
-
Vždy po ruce pro chutné dochucení jídel! Připravte si rajčatovo-česnekovou směs bez konzervace
Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak zpracovat přebytek rajčat, která se vám rodí na...
-
Máte rádi broskve? Využijte jejich sezónu a připravte si z nich vynikající domácí marmeládu
Léto je doba nejen odpočinku ať už na dovolené v zahraničí a nebo v naší turisticky zajímavé...
-
Okurková sezóna je v plném proudu. Kam s nimi? No přece do sklenic!
Letní dny a teplé noci, to jsou nejlepší podmínky pro růst okurek. Taky se Vám urodilo...
-
Domácí čalamáda připravena za studena s fantastickou chutí
Výborná domácí čalamáda připravená za studena je fantastický pokrm, u kterého...
-
Jak zpracovat velkou úrodu rajčat? Vyrobte si vlastní jemný kečup
Rajčata na zahrádkách začínají dozrávat ve velkém. A vy se dostáváte do situace, kdy...
-
Leto je čas zavařování a uchovávání potravin na zimu. Dnes je na řadě sterilizování cuketového zelí
Cuketu rostou jako zběsilé a tak je dobré jejich skvělé vlastnosti přenést i do období zimy, kdy zelenina...
-
Lahodný meruňkový džem s tajemnými přísadami
Meruňkový džem je lahodný a výborně se hodí na palačinky, do koláčů, k pečení, ale také na...
-
Využijte darů léta a připravte si falešné brusinky z červeného rybízu. Jsou luxusní!
Umíte si představit svíčkovou bez brusinek? Stejně tak v létě různě grilovaná masa či sýry doslova...
-
Výtečná ke grilovačkám, do burgerů i jako jedlý dárek! Nakládaná cibule během pár minut
Máte rádi cibuli? U nás je to jedna z nejpoužívanějších surovin vůbec. A víte, že se...
- Soutěžte a vyhrajte detektivní román Až přijdou Vánoce
- Vyhrajte přípravky Naturevia a rozlučte se s podzimními splíny
- Soutěžte o Oční krém Dermaclinic od For Life & Madaga
- Soutěžte o thajskou masáž pro dva a originální dárky s vlastním potiskem!
- Vyhrajte balíček výrobků od značky Panzani v hodnotě 500 Kč
- Nemrtvý správce Ulrich, nebo pohřebiště upírů v Čelákovicích: Příběhy, které unikají racionálnímu vysvětlení
- Pověsti z Vyšehradu: Duch kněžny Libuše bloudící po hradbách i záhadný žulový sloup, zvaný čertův
- Starobylá pražská čtvrť je rejdištěm přízraků: Nešťastný kovář, duch hudebního skladatele i dávné popraviště
- Pražské pověsti: Domy a zákoutí hlavního města jsou plná tajemství
- Modré světlo i náhle končící stopy ve sněhu. Záhada tajemných lidských zmizení beze stopy
-
Procvičte si nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
-
Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih
na svých mobilech a tabletech.
