Podzim je čas, kdy příroda hraje všemi barvami a chladné dny volají po něčem hřejivém. V kuchyni se tak začínají více objevovat bohaté a výživné polévky, které zahřejí nejen tělo, ale i duši. A jednu takovou si dnes ukážeme. Představte si vůni jemně osmahnutého droždí a čerstvého pórku, která se line vaší kuchyní. Právě drožďová polévka je klasika, která spojuje tradiční chutě s jednoduchou přípravou. Je to polévka plná vitamínů a minerálů, takže krom toho, že vás krásně zahřeje a zasytí, dodá vašemu tělu také potřebné látky.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 lžíce čerstvého droždí
- 1 lžíce sádla
- 2 vejce
- 4 hrnky vody
- 1 pórek
- sůl
- pažitka
- 1 lžička polévkového koření Vegeta
Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a za stálého míchání ho osmahneme do růžova. Vyklepneme na ně vejce a rychle smícháme, až se utvoří malé nočky.
Zalijeme je horkou vodou a necháme zavařit.
Když se polévka vaří, přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme. Pokud chcete její chuť ještě více vylepšit, je to ideální recept, kdy můžete místo Vegety použít poctivý domácí zeleninový bujón bez éček.
Nakonec přidáme drobně pokrájenou pažitku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.