Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Pesto

Pesto

25.4.2006 - Redakce Babinet

  • 5-6 velkých stroužků česneku
  • 1-2 dcl nejkvalitnějšího VIRGIN olivového oleje
  • 1 balíček (75 gr) piniových semen, ve velké nouzi lze nahradit jádry vlašského ořechu
  • 125 gr parmazánu (mě se velmi osvědčil Parmigiano Reggiano, ale vynikajícího výsledku docílíte s běžným parmazánem, jelikož jakýkoliv parmazán je originalita sama!!)
  • 2 květináčky čerstvé bazalky
  • sůl a pepř

Veškeré ingredience (stromečky bazalky ustřihneme nůžkami a před přípravou důkladně pod tekoucí vodou opereme) a přísady rozmixujeme v mixéru na konzistenci hladké omáčky a bezprostředně servírujeme s čerstvě uvařenými špagetami. Více o italských specialitách se dočtete v článku Pojednání o těstovinách.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.