Tento jednoduchý recept je už možná známý mnoha z vás. Nicméně pro některé může být příjemným překvapením a inspirací, jak obohatit své kuchařské umění s mletým masem. Na talíři vypadá pokrm po rozkrojení velmi efektivně a jistě sklidí úspěch a uznání. Navíc je skvělý i za studena, kdy se nakrájí na tenké plátky.
(fotografie: redakce)
Potřebujeme
- cca 600 g mletého masa
- 5 vajec
- 5 lžic mléka
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
- (případně možno použít koření na mleté maso)
- strouhanka
Odebereme 4 vejce a ty uvaříme natvrdo. Vychladlé pak oloupeme.
Do mísy dáme mleté maso, přidáme zbývající jedno vejce, mléko, veškeré koření a řádně propracujeme. Spojíme strouhankou. Danou masovou směs poté rozdělíme na 4 díly (podle počtu uvařených vajec). Postupně poté díly odebíráme, dlaní vypracujeme do takové větší placky, vložíme celé vejce a směs kolem něj uzavřeme. Zpracujeme dlaněmi pak do pevnější uzavřené koule. Takto zpracujeme postupně všechny díly masové směsi, kdy každá koule pak bude tvořit samostatnou porci. Koule vložíme na pekáč, podlijeme troškou vody a dáme péct do trouby.
Hotové podélně rozřízneme a podáváme s brambory.
Můžeme také improvizovat a přidat například anglickou slaninu (vejce do ní obalíme) a pak teprve do masové směsi, můžeme také do směsi přidat nakrájenou červenou papriku a podobně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.