Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Tatarák z pečeného celeru aneb zdravá varianta, která vás překvapí svou chutí

Tatarák z pečeného celeru aneb zdravá varianta, která vás překvapí svou chutí

19.10.2024 - AndreaP.

Představte si oblíbený tatarák, ale tentokrát s nečekanou a zdravou variantou - pečeným celerem. Tento recept v sobě kombinuje bohatou zemitou chuť pečeného celeru s pikantními doplňujícími ingrediencemi, které společně tvoří jedinečnou delikatesu. Tatarák z pečeného celeru je nejen skvělou volbou pro vegetariány, ale také pro všechny, kdo rádi zkouší nové a neobvyklé chutě. 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 středně velký celer
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce worchestru
  • 1 lžíce dijonské hořčiče
  • 1 lžíce majolky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 cibulka
  • 1 lžička sladké papriky mleté
  • sůl
  • pepř
  • feferonka dle chuti
  • zelená petrželka

 

Nejprve celou bulvu celeru omyjeme, zbavíme ho kořene a celý i se slupkou ho zabalíme do alobalu. Dáme do vyhřáté trouby, kde při teplotě cca 180 stupňů jej pečeme zhruba hodinu. Po upečení celer necháme v alobalu i vychladnout, až poté jej rozbalíme.

Upečený vychladlý celer poté oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky.

Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a všechny ostatní suroviny, řádně promícháme a dáme uležet do lenice.

Podáváme na topinkách potřených česnekem.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.