Magazín | Rady a postřehy do kuchyně
-
Květy levandule mají v kuchyni široké využití. Vyrobte si všestranný sirup nebo olej
Když se řekne levandule, hned se nám vybaví Provence. V současné době se ovšem její obliba rozšířila do celého světa, a tudíž ji není třeba dlouze představovat. Její omamná vůně a zářivé květy v modro-fialových odstínech...
-
Správné stravování v létě: Co jíst na výletech a čemu se naopak vyhnout při grilování
Léto je za dveřmi, teploty stoupají a my se snažíme udržet v pohodě a zdraví. Správná strava může...
-
Slavná a oblíbená polévka pho: Cesta z vietnamských ulic do evropských restaurací
Pho je pokladem vietnamské kuchyně. Vůně a chuť této polévky si většinou podmaní každého, kdo ji...
-
Voňavý poklad Aztéků aneb Jak si vyrobit originální vanilkový extrakt či cukr
Specifickou, omamně sladkou vůni vanilky nelze ničím nahradit. Co by si bez ní potravinářský průmysl počal?...
-
Prozradí ho barva stopky a dutý zvuk. Jak rozpoznat zralý a sladký meloun
Jen málokdo si dokáže představit parné léto bez osvěžujícího melounu. Křupavá pochoutka...
-
Biryani: Kulinářské dědictví Indie s nekonečnými variacemi a chutěmi, které zvládnete připravit i doma
Slavný a chutný pokrm z indického subkontinentu je známý svou aromatickou rýží,...
-
Sushi: Jídlo rozmanitých chutí, vůní i druhů a s velmi překvapivou historií
Sushi si pravděpodobně drtivá většina z nás spojí s japonskou kuchyní. Velkým překvapením...
-
Jak zpracovat a uchovat zeleninovou úrodu, radí lektorka zdravého vaření
Období zpracování úrody je tady, nemusíte se ale omezovat pouze na zpracování ovoce a...
-
Opomíjený mangold. Skvěle chutná, je nízkokalorický a na pěstování jednoduchý
Mangold je obzvláště krásná listová zelenina, která se v českých zahradách vyskytovala...
-
Rané brambory si můžete vychutnat jen pár týdnů v roce. Čím jsou výjimečné
Rané brambory jsou jednou z prvních plodin, které lze na konci jara či začátku léta sklízet....
-
Paella: Tradiční španělský rýžový pokrm z těch nejlepších darů moře i země
Paella, aromatický a barevný pokrm plný chutí a různých textur, je symbolem španělské...
-
Jaký varný typ brambor se hodí na hranolky a jaký do salátu
Brambory se dělí na několik známých varných tipů, a to A, B a C. Kromě toho ale existuje i další...
-
Černý bez: Magická síla bílých květů pro podporu imunity
Černý bez je rostlina, která na jaře přináší okouzlující zjev díky svým...
-
Tiramisu: Italský dezert lahodné chuti a pikantního původu z nevěstince
Když si volně přeložíme název tohoto oblíbeného dezertu, dostaneme něco jako ,,zvedni mě" nebo ,,rozvesel mě"....
-
Pizza Margherita: Z jídla pro chudé se vypracovala až na favoritku královny
Tato jednoduchá, ale přesto výjimečně chutná pizza je symbolickým představitelem italské kuchyně. Klade...
-
Cheesecake: Od jednoduchého výživného jídla pro sportovce až po americkou ikonu
Cheesecake je pokrm, který si již poměrně dlouhou dobu drží přední příčku v oblíbenosti, jde-li o...
-
Sladký svět cupcakes: Malé košíčky s dlouhou historií a rozmanitými rekordy
Malé sladké dortíky, které se pečou v papírových nebo hliníkových...
- Užijte si slunečné dny s novinkou Rio Mare a letní soutěží!
- Vyhrajte pro svého psího mazlíčka 3x balíček krmiv Propesko Mistr
- Soutěžte o dermo-kosmetiku 2Derm od For Life & Madaga
- Soutěžte a vyhrajte brusinky a D-manózou od Naturevia na močák
- Vyhrajte balíček s oblíbenými produkty sítě kaváren CrossCafe
- Zubštejn: Hrad s tajemnou legendou o ztracené lásce
- Tajemné Sušicko: Nepozemská bytost, bílá magie, lidská oběť bohům, zasloužený trest i skryté poklady
- Rokycany plné pověstí: Strašidelné domy i škodolibý skřet Klekáníček
- Náhle končící stopy ve sněhu i modré světlo. Záhada tajemných lidských zmizení beze stopy
- Jak probíhal pompézní pohřeb českého krále Karla IV. Při zádušní mši byl prvně nazván Otcem vlasti
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz