Pokud hledáte snadný, rychlý a výživný recept, tyto špagety s červenou řepou, česnekem a křenovou sýrovou omáčkou jsou právě pro vás! Kombinace červené řepy a krémové tavené sýrové omáčky dodává těstovinám nejen nezaměnitelnou barvu, ale i nezapomenutelnou chuť. Připrava tohoto chodu je nenáročná, ale výsledkem je gurmánský zážitek, který ocení celá rodina. Dejte běžným špagetám nový nádech s tímto lehkým, chutným a zdravým receptem, který si zamilujete.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 300 g špaget
- 320 g sterilované červené řepy
- 6 stroužků česneku
- 1 dl mléka
- 1 lžička strouhaného křenu
- 20 g tuku
- 2 balíčky taveného sýra
- sůl
Špagety uvaříme dle návodu na sáčku "al dente" a scedíme.
Sterilovanou řepu necháme okapat. Oloupaný česnek utřeme se solí.
Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme červenou řepu a česnek se solí. Za stálého míchání řepu prohřejeme, přimícháme k ní uvařené špagety a ještě 3 minuty prohříváme.
Mléko ohřejeme na 50 stupňů Celsia.
Do misky vložíme sýr, přilijeme teplé mléko, přisypeme strouhaný křen a vše ušleháme.
Před podáváním špagety polijeme sýrovou omáčkou s křenem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.