Těstoviny – pokrm, který si svou cestu našel nejen z Itálie do celého světa, ale i do našich kuchyní. První zmínka o těstovinách pochází už z 1. století n. l., kdy Apiciova kniha, napsaná v dobách císaře Tiberia, popisuje přípravu pokrmu podobného lasagním. Další historický záznam, datovaný do 12. století, mluví o hostině Gugliema di Malavelle, kde se podávaly těstoviny s omáčkou známé jako "macarrones sen logana". A v 13. století se objevuje i těstovina spjatá se jménem Jacopore da Todi. Těstoviny mají tedy nejen dlouhou historii, ale i široké využití – a my vám dnes přinášíme jednoduchý a rychlý recept, který potěší každého.
(fotografie: Freepik)
Lehký a rychlý recept na těstoviny se zelím
Potřebujeme:
-
Jakékoliv těstoviny (podle vašeho výběru)
-
Zelí
-
1 cibule
-
Olej
-
Sůl
-
Muškátový oříšek
Uvařte těstoviny dle návodu na obalu – výběr druhu záleží jen na vás.
Mezitím si na pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm na růžovo nakrájenou cibuli.
Přidejte na menší kousky nakrájené zelí, lehce podlijte vodou a nechte ho dusit do měkka.
Udušené zelí smíchejte s uvařenými těstovinami, podle chuti osolte a ozdobte špetičkou muškátového oříšku.
Ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.